Rezerva Mikel Merino elimină Germania de la Euro 2024, cu un gol marcat în minutul 119 pentru Spania

  • Spania e prima echipă calificată în semifinalele Campionatului European.
  • Golul rezervei Mikel Merino, din minutul 119 elimină Germania din competiţie.
  • Cele două echipe se îndreptau spre loviturile de departajare, când Dani Olmo l-a servit pe Merino, care a înscris cu o lovitură de cap.
1367 afișări
Imaginea articolului Rezerva Mikel Merino elimină Germania de la Euro 2024, cu un gol marcat în minutul 119 pentru Spania

Rezerva Mikel Merino elimină Germania de la Euro 2024, cu un gol marcat în minutul 119 pentru Spania

Germanul Florian Wirtz a marcat golul egalizator al Germaniei, în primul sfert de finală al meciului cu Spania, la Euro 2024, în minutul 88 al timpului regulamentar. Dani Olmo deschisese scorul la începutul reprizei secunde, în minutul 58, din pasa lui Lamine Yamal.

Germania şi Spania au jucat două reprize de prelungiri, încheiate cu 6 minute suplimentare de joc, lăsate de arbitrul Anthony Taylor după ce Mikel Merino marcase pentru 2-1. Germanii au avut o bară în timpul regulamentar de joc, prin Niclas Fullkrug şi au ratat mai multe ocazii de a marca şi în cele două reprize de prelungiri.

Pe final de meci, Carvajal a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene şi va lipsi în semifinală.

Meci cu multe durităţi şi trei cartonaşe galbene, dar fără goluri, în prima repriză a primului sfert de finală de la Euro 2024, dintre Germania şi Spania. Considerată finala din sferturi, partida a avut o primă repriză plină de încrâncenare, şi pe alocuri şi de faze de gol periculoase, cu Neuer şi Simon la post de fiecare dată.

Pedri a şutat primul pe poartă, însă a fost repede schimbat cu Olmo, după un accident suferit după un fault al lui Kross.

Yamal a şutat pe lângă din lovitură liberă, înainte ca Havertz să prindă cadrul porţii cu o lovitură de cap, reţinuţă de Simon.

Duelul Havertz-Simon se repetă peste un sfert de oră, şutul pe jos al germanului nereuşind să-l suprindă pe goalkeeperul spaniol.

Olmo e ultimul care izbuteşte să-l pună în dificultate pe Neuer, cu o execuţie la firul ierbii, însă fără rezultat pe tabelă.

La pauză scorul a fost 0-0, cu balanţa statistică uşor aplecată spre terenul spaniolilor.

Ibericii au un prim şut spre poarta lui Neuer, prin Morata, în debutul reprizei secunde, mult peste poartă, înainte ca Olmo să deschidă scorul în minutul 58, după o pasă decisivă venită de la Lamine Yamal, din flancul drept, în centrul careului.

Pentru Yamal este a treia pasă decisivă la Euro 2024.

Nemţii, nevoiţi să atace, îl pun din nou la încercare pe Unai Simon, şutul lui Andrich fiind blocat in extremis de spaniol.

Havertz iroseşte la rândul său o ocazie, de data aceasta blocat de linia defensivă iberică.

Niclas Fullkrug, salvatorul de serviciu, introdus în teren în minutul 57, are cea mai mare ocazie a germanilor, şutul său din careu nimerind rădăcina bării porţii apărate de Unai Simon.

Florian Wirtz a reuşit să egaleze pe final de meci, cele 4 minute de prelungire neaducând modificări pe tabelă.

Au urmat două reprize de prelungiri, în primul sfert de finală de la Euro 2024.

Prima repriză de prelungiri nu a adus nimic notabil până în ultimul minut, când Wirtz a fost la câţiva centimetri de o dublă, şutul său trecând foarte puţin pe lângă poartă.

În debutul celei de a doua s-a petrecut o fază ce va ţine cu siguranţă capul de afiş al ştirilor internaţionale. Un şut din afara careului spaniol l-a nimerit în braţ pe Cucurella, aflat în suprafaţa de pedeapsă, însă arbitrul Anthony Taylor a decis că nu a fost henţ şi a lăsat jocul să continue.

Fullkrug e din nou protagonist în faţa porţii, de unde nu reuşeşte să-l învingă pe Simon. Mikel Merino, intrat în teren în minutul 80, aduce calificarea Spaniei, fructificând cu o lovitură de cap centrarea lui Dani Olmo, din faţa porţii germane, după ce a reuşit să scape de marcajul lui Rudiger.

Nemţii atacă furibund pe final, pe fondul a cel puţin 6 minute suplimentare de joc lăsate de Taylor, însă nici ultima lovitură liberă, cu Neuer în careul spaniol, nu aduce egalarea pentru gazde, care părăsesc competiţia.

Spania va juca semifinala cu câştigătoarea meciului dintre Portugalia şi Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici