Membrii comisiei nu au găsit suficente probe care să sugereze că belgianul de 69 de ani ar fi „încălcat codul de etică” al FIFA, informează BBC.
D’Hooghe, şeful comisie medicale a FIFA şi membru din 1988 al Comitetului Executiv, a negat acuzaţiile că ar fi fost mituit în cadrul procesului de atribuire a Cupei Mondiale din 2018 Rusiei şi a ediţiei următoare Qatarului.
Decizia luată în decembrie 2010 în cazul celor două competiţii a născut numeroase controverse, care s-au soldat cu un raport de 430 de pagini în urma suspiciunilor de corupţie în rândul membrilor Comitetului Executiv ce au votat gazdele turneelor finale.
Comisia de Etică a FIFA l-a găsit nevinovat pe D’Hooghe de patru acuzaţii de corupţie. Astfel, un tablou pe care l-a primit din partea Rusiei a fost considerat „fără valoare comercială”, fiind oferit ca „un gest de pritenie”.
Nici acuzaţia că ar fi călătorit pe cheltuiala unui stat candidat nu a fost luată în considerare, comisia ajungând la concluzia că FIFA a acoperit costurile respective, deoarece belgianul a făcut deplasările în calitate de şef al comisiei medicale.
Alte două acuzaţii s-au referit la faptul că fiul unui prieten de-al său ar fi beneficiat de oportunităţi de afaceri în Qatar, iar o rudă ar fi primit un loc de muncă în această ţară după votul din decembrie 2010, însă membrii comisiei nu au putut dovedi aceste lucruri.