Rogge despre accidentul lui Kumaritashvili: Suntem cu toţii responsabili

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge, a declarat, joi, că atât forul pe care îl conduce, cât şi VANOC (Comitetul de Organizare a JO) şi federaţiile sportive sunt responsabile pentru securitatea sportivilor, după accidentul soldat cu moartea georgianului Nodar Kumaritashvili.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Rogge despre accidentul lui Kumaritashvili: Suntem cu toţii responsabili

Rogge despre accidentul lui Kumaritashvili: Suntem cu toţii responsabili (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat de jurnalişti în legătură cu circumstanţele care au dus la moartea lui Kumaritashvili, Jacques Rogge a spus că securitatea pistei trebuie să fie o problemă luată în serios de toţi cei implicaţi. "Suntem cu toţii responsabili. Conceperea pistei este responsabilitatea federaţiilor (de sanie şi bob), construirea pistei este responsabilitatea VANOC, federaţiile sunt responsabile cu antrenamentele şi competiţia, iar noi, CIO, avem o responsabilitate morală să ne asigurăm că sportivii concurează în cele mai bune condiţii", a explicat Rogge.

Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, concurent în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a murit, la 12 februarie, după ce a suferit un accident grav la un antrenament pe pista olimpică din Whistler. Antrenamentele şi competiţia de sanie de la Jocurile Olimpice s-au reluat a doua zi, ancheta declanşată de organizatori după accidentul mortal al lui Kumaritashvili arătând că pista nu prezintă nicio problemă.

Preşedintele Comitetului Olimpic Georgian, Giorgi Natsvlishvili, s-a plâns, săptămâna trecută, că normele de securitate de la Jocurile Olimpice de la Vancouver nu au fost respectate, ceea ce a dus, în opinia sa, la decesul lui Nodar Kumaritashvili.

Federaţia Internaţională de Sanie şi organizatorii JO au pus decesul georgianului pe seama unei erori umane, excluzând varianta unei probleme a pistei. În urma accidentului, au fost operate câteva modificări pentru protecţia sportivilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici