- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România a învins Polonia, în preliminariile CE-2010 la handbal masculin
Reprezentativa de handbal masculin a României a învins, duminică, la Buzău, cu scorul 33 - 29 (16-13), vicecampioana mondială en-titre Polonia, reuşind a doua victorie consecutivă în grupa I a preliminariile Campionatului European din 2010.
România a învins Polonia, în preliminariile CE-2010 la handbal masculin
Debutul tricolorilor în compania vicecampioanei mondiale en-titre a fost timorat. Trei atacuri consecutive ratate au dat prilejul polonezilor să marcheze rapid, astfel că în minutul 6, tabela arăta scorul 1-5, antrenorul Aihan Omer fiind obligat să ceară time-out. Întreruperea a prins bine echipei României, care a revenit la 4-5 (min. 10), dar a ratat egalarea de două ori. Polonia a fost nevoită şi ea să ia time-out, jocul din ultimele patru minute nemulţumindu-l profund pe antrenorul Bogdan Wenta. La mijlocul reprizei, România era condusă, în continuare, cu 4-8. Tricolorii au ratat pe bandă rulantă, apărarea masivă, dar mobilă în acelaşi timp a adversarilor, incomodând vizibil. Paradele portarului Ionuţ Stănescu, din care două de la 7 metri au dat însă curaj coechipierilor, care au marcat de trei consecutiv în faţa vicecampioanei mondiale (7-8, min. 19). Apărarea României a fost cheia revenirii, polonezii fiind fluieraţi pentru joc pasiv. Când a venit egalarea, 8-8 (min. 20), handbaliştii români au prins curaj, fiind susţinuţi frenetic şi de publicul din Buzău. Vali Ghionea a marcat de la 7 metri, pentru 9-8 (min. 22), punctând astfel prima dată în care România a trecut la conducere. Buricea a mărit avantajul pe contraatac, 12-10 (min. 25), iar din acel moment România nu a mai cedat, reuşind să iasă la vestiare cu trei goluri avans, dar şi moral bun, 16-13.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Masacrul din New Orleans, catalogat drept atac terorist; şeful poliţiei confirmă intenţia
-
Franţa îşi pierde influenţa în Africa. Încă o ţară a anunţat retragerea trupelor franceze
-
Rusia a oprit complet livrările de gaze spre Europa prin Ucraina în acestă dimineaţă. Efecte în lanţ pentru Moldova, Ungaria, Slovacia, Austria. Ce spune UE
La reluare, Pârâianu a mărit diferenţa, 17-13, iar Ghionea şi-a arătat clasa un minut mai târziu, cu un şut cu efect, care l-a demoralizat complet pe portarul Szmal, 18-14. "Omologul" său, Stănescu a continuat evoluţia bună, contribuind decisiv la jocul bun al echipei României, care a încântat în ambele faze ale disputei. Spre mijlocul reprizei a doua, Polonia a revenit în joc, 21-20 (min. 44) şi 23-22 (min. 47), dar şi pe fondul unor greşeli ale tricolorilor. Ultimele 10 minute au fost dramatice. De la 25-23 (min. 50), presiunea a crescut constant în tribune, dar şi pe teren. Tabela a arătat pe rând 27-25 (min. 53), după câteva realizări de excepţie ale lui Valetin Ghionea, 28-26 (min. 54), 30-27 (min. 56), 30-29 (min. 57), scor la care doi jucători polonezi şi Ghionea erau eliminaţi pentru două minute, pentru ca ultima afişare să fie 33-29 în favoarea României. Ultima fază a meciului a aruncat în aer tribunele, Sandu Iacob stabilind scorul final după o dublă aeriană pe semicercul advers.
O victorie istorică pentru tricolori, care au trecut nu doar de vicecampioana mondială, ci şi de ocupanta locului cinci la Jocurile Olimpice de la Beijing.
Titlul de MVP al partidei este greu de acordat, după un rezultat colectiv atât de important, însă portarul Stănescu şi extrema Valentin Ghionea au candidat cu succes la această titulatură.
Marcatorii României au fost: Stănescu - 15 intervenţii reuşite, Ghionea 13 goluri, Pârâianu 5, Iacob 4, Şania 3, Cozma 2, Timofte 2, Petrea 2, Buricea 1, Georgescu 1. Din tabăra poloneză s-aremarcat Jurkiewicz, cu 7 reuşite.
În primul meci din grupa I, naţionala României a învins, în deplasare, reprezentativa Turciei, cu scorul de 35-29. Dacă se va califica la turneul final al CE din 2010, România va încheia 14 ani de absenţă din campionatul continental, ultima participare fiind cea din 1996, când a ocupat locul 9.
România va mai juca în preliminariile CE 2010, în ordine, cu Muntenegru (Niksic, 26 noiembrie, ora 19.00) şi Suedia (Resita, 30 noiembrie, ora 11.00). Meciurile retur se vor disputa în 2009, primele două clasate din faza grupelor obţinând calificarea la turneul final al CE din Austria.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO