România a învins Ungaria, scor 27-21, în meciul de debut de la CE de handbal feminin

Echipa naţională de handbal feminin a României a învins, miercuri, cu scorul de 27-21 (11-9), reprezentativa Ungariei, în meciul de debut în grupa preliminară A de la Campionatul European din Macedonia.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului România a învins Ungaria, scor 27-21, în meciul de debut de la CE de handbal feminin

România a învins Ungaria, scor 27-21, în meciul de debut de la CE de handbal feminin

Partida a început neaşteptat la acest nivel cu patru atacuri ratate consecutiv de Ungaria şi trei de România, astfel că prima reuşită a venit abia în minutul 4, graţie unui şut spectaculos al Cristinei Neagu. Maier a mărit diferenţa, pe contraatac, 0-2, în acelaşi minut, în timp ce Ungaria a contabilizat cinci atacuri ratate. În poartă, Huţupan avea deja şase intervenţii reuşite, sprijinită excelent de apărarea coechipierelor. Neagu a înscris pentru 0-3 (min. 6), iar Ungaria a marcat primul gol prin Tomori (1-3, min. 7).

România a continuat să domine o adversară destul de "relaxată" în faza defensivă şi lipsită de soluţii în atac (2-6, min. 10 şi 3-7, min. 11). Două greşeli ale tricolorelor au dus scorul la 5-7 (min. 14), dar Ungaria nu a putut mai mult, plătind tribut în primul rând eficienţei scăzute la finalizare a liniei de 9 metri. Cu zece minute înaintea pauzei, tabela arăta scorul 5-9, jucătoarele antrenate de Radu Voina având moralul excelent după ce primiseră doar cinci goluri. Jucătoarea Oltchimului, Gabriela Szucs a redus din diferenţă, 8-9 (min. 23), obligându-l pe Radu Voina să ceară time-out. Trei minute mai târziu, Huţupan s-a opus salvator egalării, în timp ce în atac România a dus lupte grele cu apărarea unguroaicelor, aflată la limita regulamentară tot timpul. Tricolorele au ratat trei şanse consecutive de a se detaşa, din care una de la 7 metri (9-10, min. 29), pentru ca la pauză tabela să arate scorul 9-11, după o realizare de la 7 metri, prima din trei acordate României, a Narcisei Lecuşanu.

La reluare, ca la începutul meciului, tot Cristina Neagu a marcat, 9-12. Diferenţa de trei goluri a fost păstrată şi patru minute mai târziu (12-15), dar Ungaria a reuşit să revină în joc, 14-15 (min. 35), dar vedeta adversarei, Gorbicz, a ratat egalarea de la 7 metri, şutând pe lângă poartă. Partida a continuat sub semnul echilibrului, dar totuşi tricolorele au rămas la timonă (14-17, min. 39). Psihic, Ungaria a părut să nu mai facă faţă spre mijlocul reprizei secunde, pierzând mingi cu uşurinţă în atac. În acelaşi timp, Neagu şi Lecuşanu au marcat goluri preţioase pentru România (14-19, min. 42).

Amariei şi-a intrat şi ea în mână, marcând sau pasând decisiv pentru pivotul Oana Manea, astfel că în minutul 45, diferenţa crescuse la şase goluri (16-22). Când Huţupan a apărat de la 7 metri, adunând cea de-a 17-a intervenţie, era deja clar că România nu mai poate pierde. Ultima parte a meciului a fost destul de haotică, cu Ungaria atacând cu disperare, iar România încercând să ţină mingea cât mai mult. Au fost şi greşeli multe ale tricolorelor, care nu au mai contat însă în momentul fluierului final, tabela certificând victoria României, cu 27-21.

Portarul Luminiţa Huţupan-Dinu a fost MVP-ul echipei noastre, reuşind 24 intervenţii.

Pentru România au marcat Neagu 5, Lecuşanu 5, Manea 5, Elisei-Ardean 4, Maier 3, Meiroşu 3 şi Amariei 2, în timp ce pentru adversare au punctat Gorbicz 6, Tomori 4, Szamoransky 3, Hornyak 2, Vincze 2, Verten 1, Szucs 1, Kovacsicz 1, Szucsanszki 1.

La finalul partidei, preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu a declarat, pentru MEDIAFAX: "E un mare pas înainte. A renăscut echipa României şi sper să se oprească doar în finală".

Naţionala României a învins pentru prima dată Ungaria la un turneu final de Campionat European. Ultimele întâlniri oficiale dintre România şi Ungaria, din ultimii cinci ani, au dat câştigat de cauză adversarei, care a învins de patru ori, la CM din 2003 (30-27), la CE 2004 (31-25), la CM din 2007 (34-31) şi la Jocurile Olimpice de la Beijing (34-30). România a triumfat doar la CM din Rusia, 2005 (26-24) şi în preliminariile Jocurilor Olimpice (31-29).

Tot miercuri, la Ohrid, în primul meci al zilei, Ucraina a dispus de Portugalia, cu scorul de 38-24 (17-14), într-un meci contând pentru grupa B.

În această seară se va disputa şi celălalt meci din grupa preliminară A, între selecţionatele Danemarcei şi Franţei.

În grupa preliminară A, echipa României va mai juca, vineri, cu Franţa (ora 19.15) şi duminică, cu Danemarca (ora 21.15). Primele trei clasate din fiecare grupă preliminară se vor califica în faza grupelor principale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici