România a ratat calificarea în finala CM de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a ratat calificarea în finala Campionatului Mondial, după ce a fost învinsă, sâmbătă, la Paris, în semifinale, de reprezentativa Rusiei, cu scorul de 30 -20 (17-8).

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului România a ratat calificarea în finala CM de handbal feminin

România a ratat calificarea în finala CM de handbal feminin

Meciul România - Rusia a fost o reeditare a finalei CM din 2005, când elevele lui Gheorghe Tadici au pierdut cu scorul de 23-28.

Rusia a deschis "balul", prin Postnova şi Uskova, dar România nu a reuşit să riposteze, deşi a avut-o pe Maier, de la 7 metri (0-3, min. 5). Atacurile ratate ale tricolorelor au continuat, dar nici Rusia nu a strălucit, oboseala punându-şi amprenta pe jocul ambelor formaţii. Primul gol al României a venit pe mâna vedetei din meciul cu Franţa, Cristina Neagu, care a învins-o pe Suslina de la 7 metri, 1-3 (min. 9), dar Rusia a păstrat avantajul de trei goluri, 2-5 (min. 12). Linia de 9 metri a României a fost ineficientă, doar Neagu şi Balint marcând, în timp ce jucătoarele lui Trefilov au fost mai precise la finalizare, 3-7 (min. 14). Tamaş a apărat providenţial de la 7 metri, în faţa celei mai puternice jucătoare adverse, Polenova, care la 2 metri şi 100 de kilograme, este imposibil de oprit, dar tricolorele nu au profitat de avantajul moral, ratând cu seninătate trei atacuri consecutive (4-8, min. 17). Un minut mai târziu, antrenorul Tadici a cerut timp de odihnă în care şi-a certat jucătoarele pentru graba cu care acţionează în faza ofensivă, iar perdaful le-a prins bine, Beşe marcând la reluare (5-9, min. 19). Balint i-a urmat exemplul spectaculos, după o combinaţie cu Neagu, 6-9, dar campioanele mondiale au ripostat de fiecare dată, profitând de următoarele două atacuri ratate ale României, 6-12 (min. 23). Scenariul din prima repriză a partidei cu Franţa părea copiat la indigo, 6-13 (min. 25), cu diferenţa că nici apărarea nu a mai funcţionat în confruntarea cu Rusia. Jocul a continuat fără nici un orizont pentru Luca & Co, fără repliere, cu apărare rarefiată, greşeli tehnice, o grabă inexplicabilă în atac şi cu jucătoarele într-o transă greu de înţeles. Jocul cu pivotul nu a funcţionat, dar Ionela Gâlcă şi-a făcut meseria, scoţând trei aruncări de la 7 metri. Rusia, în schimb, a găsit plusul de prospeţime, iar în minutul 29, când tabela arăta 7-16, zarurile păreau aruncate. La pauză: 8-17.

Reeditarea finalei CM din 2005 a continuat cu momente "ceţoase", în care ambele echipe au făcut greşeli pe fondul lipsei de concentrare. Adina Meiroşu a redus la 10-17 (min. 33), dar jocul a curs pe aceleaşi coordonate, cu o risipă fizică la orice acţiune a României şi lovituri letale ale Rusiei, în contrapartidă (11-20, min. 38). În poartă, Dinu şi-a ajutat din răsputeri să-şi ajute coechipierele, dar aceastea nu au profitat de eforturile sale în faza ofensivă. Masiva apărare rusească a fost de netrecut, totuşi interul Adina Meiroşu a fost singura care a învins-o, de cinci ori consecutiv (13-21, min. 45). Umilirea a fost maximă un minut mai târziu, când Rusia a pus o diferenţă pe tabelă de zece goluri, 23-13. Oboseala, căderea fizică, dar şi cea psihică a tricolorelor au fost imposibil de remontat, iar până la final nu au mai putut decât să-şi ţină lacrimile de neputinţă, în faţa unei adversare superioară valoric, pe care sperau s-o depăşească în semn de revanşă faţă finala CM din 2005. Scor final: 20-30, iar rezultatul nu este dureros neapărat prin prisma înfrângerii, ci mai ales a diferenţei.

După ce a câştigat medaliile de argint la ediţia precedentă, României nu-i rămâne decât şansa luptei pentru medaliile de bronz, duminică, în finala mică, cu învinsa din cea de-a doua semifinală, dintre Norvegia şi Germania. În altă ordine de idei, indiferent de rezultatul finalei mici, România şi-a îndeplinit obiectivul la CM din Franţa, care a fost clasarea pe unul din locurile 1-4, având drept de organizare (ca şi echipele de pe locurile 23) al unuia din cele trei turnee preolimpice, în luna martie 2008.

Marcatoarele echipei României au fost Meiroşu 5, Gâlcă, Luca şi Neagu, câte 3, Balint 2, Maier, Beşe, Brădeanu şi Lecuşanu, câte 1, în timp ce la Rusia s-au remarcat Postnova, cu 9 reuşite şi Andriuşina, cu 4.

A doua semifinală a CM din Franţa are loc tot sâmbătă, între Norvegia şi Germania (ora 18.30). Învingătoarele vor juca finala mare, duminică (ora 17.30), iar învinsele, în aceeaşi zi, finala mică (ora 15.00).

În urma disputării meciurilor de clasament la Campionatul Mondial din Franţa, pe poziţiile 9-24 se situează, în ordine: Croaţia, Spania, Polonia, Macedonia, Ucraina, Brazilia, Tunisia, Austria, Congo, Kazakhstan, Japonia, Argentina, China, Republica Dominicană, Paraguay şi Australia, pe ultimul loc.

În grupa pentru locurile 5-8, Coreea de Sud a învins, sâmbătă, Angola, cu scorul de 41-33 şi va juca, duminică, pentru locurile 5-6, cu Franţa, care a dispus în aceeaşi zi de Ungaria, cu scorul de 32-27. Angola şi Ungaria vor juca pentru locurile 7-8.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici