LIVE UDPATE  Jocurile Olimpice Paris 2024. După 20 de ani România câştigă proba regină a canotajului. Locul 5 pentru băieţi

  • România e campioană olimpică la opt rame plus cârmaci feminin
  • Canotorul român Mihai Chiruţă a câştigat sâmbătă Finala B a probei de simplu vâsle masculin de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
Urmărește
3133 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice Paris 2024. După 20 de ani România câştigă proba regină a canotajului. Locul 5 pentru băieţi

România în noi finale, astăzi. Bărcile de 8+1 rame pot duce la opt numărul de medalii româneşti la Paris 2024. Programul zilei

Este aur! După 20 de ani România câştigă proba regină a canotajului la Jocurile Olimpice Paris 2024

UPDATE Echipajul feminin de opt rame plus cârmaci a câştigat sâmbătă în mod categoric finala probei olimpice de la Paris 2024, devenind campioană olimpică a probei. Româncele obţin astfel a şaptea medalie a României la Jocurile Olimpice şi a cincea a delegaţiei de canotaj.

UPDATE Echipajul masculin de opt rame plus cârmaci a obţinut sâmbătă locul cinci în cadrul probei olimpice de la Paris 2024. Medaliile de aur au revenit bărcii Marii Britanii, urmată de Olanda şi Statele Unite.

UPDATE Canotorul român Mihai Chiruţă a câştigat sâmbătă Finala B a probei de simplu vâsle masculin de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Românul nu a reuşit să prindă un loc în finala mare, dar s-a impus în finala B, la mare luptă cu danezul Sverri Nielsen.

România poate obţine sâmbătă încă două medalii la canotaj, prin bărcile de 8 plus cârmaci rame, care evoluează în finalele din ultima zi a competiţiilor de la baza nautică Vaires sur Marne, probă în care ambele echipaje sunt cotate cu şanse la medalii.

O mare oportunitate la medalie are şi Mădălia Amăistroaie, la tir cu arcul, ea urmând să evolueze în optimile de finală. Românca a evoluat foarte bine în primele două tururi eliminatorii, trecând de sportive mai bine cotate, atât în clasamentul mondial, cât şi în cel stabilit după runda de clasificare ce a avut loc în preziua deschiderii oficiale al Jocurilor olimpice.

Programul de sâmbătă al sportivilor români la Paris 2024:

Canotaj – baza nautică Vaires sur Marne

Ora 11.50 – opt rame plus cârmaci feminin – finala: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Victoria Ştefania Petreanu
Ora 12.10 - opt rame plus cârmaci masculin – finala: Constantin Adam, Florin Arteni, Bogdan Baitoc, Marius Vasile Cozmiuc, Laurentiu Danciu, Florin Sorin Lehaci, Mihaita Vasile Tiganescu, Mugurel Vasile Semciuc şi Adrian Munteanu

Tir cu arcul – Esplanada Invalizilor

Ora 12.10 – individual feminin, optimi de finală: Mădălina Amăistroaie – Nam Suhyeon (Coreea)
În cazul unei calificări sferturile de finală au loc între ora 14.00 şi 14.40, semifinalele de la orele 14.52 şi 15.05, iar finalele de la 15.33 şi 15.46.

Yachting - Marina Marsilla

Ora 13.05 – Dinghy ILCA 6 feminin, Rundele 4, 5 şi 6: Ebru Bolat

Atletism – Stade de France

Ora 21.20 – triplu salt feminin, finala: Andreea Taloş

Polo – Aquatics Centere

Ora 21.05 – Grupe – România - Italia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici