România - Norvegia, scor 23-24, la Jocurile Olimpice de la Beijing
Naţionala de handbal feminin a României a încheiat grupa A pe locul doi, după disputarea ultimului meci din această fază, în compania campioanei europene Norvegia, încheiat cu scorul 24-23 (12-11), în favoarea nordicelor.
Echipa feminină de handbal a României a pierdut cu Norvegia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Confruntarea a început echilibrat, aşa cum era de aşteptat, 3-3 (min. 9), dar şi cu o prestaţie excelentă a portarului Luminiţa Huţupan-Dinu, care avea patru şuturi apărate, din care unul de la şapte metri.
Apărarea nordicelor a fost greu de trecut, pivotul Stanca având parte de o "atenţie" specială. În absenţa combinaţiilor cu aceasta, România a avut probleme la finalizare, linia de 9 metri nereuşind să penetreze defensiva adversă.
Norvegia s-a detaşat la două goluri (6-4, min. 14), dar Amariei a redus un minut mai târziu, iar Neagu a readus echilibrul (6-6, min. 16). Lecuşanu a marcat şi ea, aducând România în avantaj, după şapte minute.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Partida a continuat cu un angajament maxim, lupta pentru ocuparea primului loc în grupa A, care aduce evitarea Rusiei până în finala JO, fiind acerbă.
Antrenorul Tadici a fost avertizat pentru proteste, după ce a reclamat, pe bună dreptate, un fault neacordat la Ramona Maier pe contraatac. Norvegia a profitat şi s-a distanţat la două goluri, din nou, 10-8 (min. 22).
În poartă, Haraldsen a fost din ce în ce mai greu de învins, având o evoluţie la fel de bună ca şi cea a lui Huţupan-Dinu. Cu cinci minute înaintea pauzei, Norvegia conducea cu 11-8, pe fondul unor ratări care au costat scump echipa României.
Tot Huţupan-Dinu a readus naţionala noastră în "cărţi", după ce apărase un şut puternic, goal-keeper-ul nostru reuşind să marcheze din propria poartă (min. 26). Ramona Maier a marcat primul şapte metri acordat României, cu 30 de secunde înainte de final, printr-o boltă imposibil de respins, 12-11, stabilind rezultatul pauzei, avantajos Norvegiei.
Nordicele au dominat şi debutul părţii a doua, 14-12 (min. 34), în timp ce echipa României a avut de suferit la eliminări, extrema Ardean-Elisei încasând două, în doar trei minute.
Huţupan-Dinu a mai apărat o dată de la 7 metri, iar Neagu şi Ardean-Elisei au readus egalitatea, 14-14 (min. 38). România a revenit la cârmă, prin Maier, 15-14 (min. 41), care a marcat apoi şi de la 7 metri, pentru 16-15. Adversarele au revenit însă în forţă, 19-17 (min. 47), iar un minut mai târziu, secundul Dumitru Muşi a primit cartonaş galben pentru proteste la adresa arbitrajului.
Tricolorele au reuşit să egaleze, 20-20 (min. 23), având în Huţupan-Dinu acelaşi portar providenţial, apoi au preluat conducerea, 21-20, prin Stanca.
Ultimele cinci minute au fost de infarct, cu fiecare echipă la timonă, dar victoria a revenit Norvegiei, care a profitat de avantajul de 1-2 goluri pe care îl avea, dar şi de lejeritatea cu care arbitrii au judecat ultimele faze din atacul României.
Carmen Amariei a fost faultată dur la ultimul atac, dar nu a primit 7 metri, în schimb antrenorul Tadici a fost eliminat cu cartonaş roşu direct pentru proteste.
Scor final, 24-23, pentru nordice, iar România încheie pe locul secund, urmând a întâlni în sferturile de finală ocupanta locului trei din grupa B, poziţie pe care se află Ungaria, înaintea disputării ultimei partide, tot duminică, cu Coreea de Sud (locul 2).
Marcatoarele echipei României au fost: Amariei şi Stanca, câte 5 goluri, Neagu şi Maier câte 4, Ardean-Elisei şi Lecuşanu câte 2, Huţupan-Dinu 1.
Pentru Norvegia s-a remarcat Johansen, cu 4 goluri.
În primele meciuri ale zilei Angola-Kazahstan 24-24 (16-14), în grupa A, respectiv Suedia-Brazilia 25-22 (14-11), în grupa B.
Celelalte partide programate duminică vor stabili ierarhia finală a grupelor şi, implicit, formatul meciurilor din sferturi, după cum urmează: Franţa-China (A), Rusia-Germania şi Ungaria-Coreea de Sud (B).
Meciurile din sferturile de finală vor fi eliminatorii şi se vor juca, marţi, astfel: locul 1 grupa A cu locul 4 grupa B, locul 3 din grupa B cu locul 2 grupa A, locul 3 din grupa A cu locul 2 grupa B şi locul 1 grupa B cu locul 4 grupa A. Semifinalele şi jocurile de clasament sunt programate pentru 21 august, iar finalele pentru medalii, în 23 august.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO