România rămâne în cursa pentru EURO, dar nu la fotbal. Tempestini, printre favoriţi în Estonia

Campionul naţional absolut Simone Tempestini se numără printre favoriţii de la Raliul Estoniei, a patra etapă din Campionatul European de Raliuri, care va debuta vineri şi va aduna la start peste 50 de echipaje de pe întreg continentul.

75 afișări
Imaginea articolului România rămâne în cursa pentru EURO, dar nu la fotbal. Tempestini, printre favoriţi în Estonia

România rămâne în cursa pentru EURO, dar nu la fotbal. Tempestini, printre favoriţi în Estonia

După o victorie în runda inaugurală din Ungaria, apoi o absenţă în Canare şi un loc 10 în Suedia, Tempestini este pe locul 3 la general în clasamentul general, cu 40 de puncte, fiind depăşit doar de francezul Mathieu Franceschi şi neozeelandezul Hayden Paddon, ambii cu câte 56 de puncte.

Simone Tempestini, care va face echipaj cu Sergiu Itu pe modelul Skoda Rally Evo RS, revine pe macadamul din Estonia după 10 ani. Etapa va debuta vineri seară cu super speciala Tartu, având programate un total de 14 probe pe o lungime de 190 de kilometri.

"Va fi un raliu dificil, cu multe locuri complicate pentru orice pilot, dar suntem optimişti şi vrem să rămânem în lupta pentru vârful clasamentului. Nu vrem să repetăm greşelile din Suedia. Presiunea nu e pe noi la această etapă, aşa că din punctul nostru de vedere obiectivul este să ne autodepăşim, aşa cum vrem la fiecare raliu", a spus Tempestini înaintea startului.

Pe lista de înscrieri de la etapa europeană se află nume importante precum Paddon, Franceschi, norvegianul Mads Ostberg, finlandezul Mikko Heikkela, irlandezul Jon Armstrong sau letonul Mārtiņš Sesks, care tocmai a făcut o cursă istorică şi în WRC.

Tempestini şi Itu au ajuns cu moralul ridicat în Estonia, având în vedere că în urmă cu numai o săptămână şi jumătate au revenit în fruntea clasamentului general în Campionatul Naţional de Raliuri Betano ca urmare a victoriei de la Raliul Clujului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici