- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România s-a calificat în grupele principale la CM de handbal din China
Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, luni, în faza grupelor principale la Campionatul Mondial din China, după ce a obţinut cea de-a treia victorie în grupa preliminară C, cu Ungaria, scor 31-25 (16-7).
Radu Voina, antrenorul principal al naţionalei României (Imagine: Mediafax Foto)
Confruntarea devenită deja tradiţională în ultimul deceniu a început cu şase minute de "secetă", scorul fiind deschis de Ungaria, după mai multe atacuri ratate de ambele echipe.
România a spart gheaţa prin Lecuşanu, 1-2 (minutul 7), după care a avut de luptat din greu şi cu apărarea adversă, aflată în permanenţă la limita regulamentului (5-4, min. 13). La mijlocul reprizei, România conducea cu 7-5, după finalizări precise ale Narcisei Lecuşanu, dar şi intervenţii care au dat moral tricolorelor ale portarului Paula Ungureanu. După 10-6 (min. 20), jucătoarele antrenate de Radu Voina au prins şi mai mult curaj, ieşind la pauză într-un avantaj liniştitor, 16-7. Au fost 30 de minute în care Ionela Stanca a fost "tocată" de apărarea ungară, pivotul României izbucnind în plâns de câteva ori din cauza loviturilor primite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
La reluare, a ieşit la rampă Cristina Neagu, care a fost imposibil de oprit de defensiva adversă (19-10, min. 35). Portarul Ungureanu a continuat să facă minuni între buturi, dar în ofensivă a fost o cădere, cauzată şi de schimbarea apărării Ungariei (20-14, min. 39). La time-out, antrenorul Radu Voina le-a certat pe jucătoarele sale: "Haideţi, că sunteţi ca stâlpii de telegraf!". Tricolorele şi-au complicat şi mai mult existenţa (20-18, min. 43), după ce nu marcaseră timp de 7 minute, dar au reuşit să revină în joc şi să încheie învingătoare, cu câteva emoţii. Scor final, 31-25, după un meci spectaculos, în care Narcisa Lecuşanu şi portarul Paula Ungureanu (18 intervenţii) împart titlul de MVP.
Marcatoarele echipei României au fost Lecuşanu 12 goluri, Neagu 6, Stanca 5, Vărzaru 4, Puşcaşu 3, Fiera 1, în timp ce pentru Ungaria s-au remarcat Toth 7 şi Bulath 6 goluri.
Victoria împotriva Ungariei a fost dedicată antrenorului secund Vlad Caba, care a împlinit luni vârsta de 42 de ani.
Rezultatele înregistrate luni la CM din China, cu menţiunea că Rusia a stabilit scorul competiţiei de până acum, 48-8, cu Australia:
Grupa A
Germania-Brazilia 32-30
Danemarca-Congo 37-24
Franţa-Suedia 23-21
Grupa B
Ucraina-Tailanda 41-13
Angola-Austria 21-28
Rusia-Australia 48-8
Grupa C
Japonia-Tunisia 31-31
Norvegia-Chila 44-15
România-Ungaria 31-25
Grupa D
Coasta de Fildeş-Argentina 19-19
Coreea de Sud-China 33-25
Spania-Kazahstan 30-12.
Conform regulamentului, primele trei echipe clasate din grupa A, împreună cu primele trei echipe din grupa B, vor forma prima grupă principală, iar cele din grupa C, împreună cu cele din D, vor forma a doua grupă principală.
Cu trei victorii la activ şi şase puncte în grupa preliminară C, România nu mai poate pierde calificarea în grupa principală a II-a, rezultatele din ultimele două partide, cu Tunisia (miercuri) şi Norvegia (joi), urmând a stabili ierarhia finală a primelor trei clasate. Prima echipă calificată în grupa principală a doua, din grupa preliminară C, este Norvegia.
După trei meciuri în grupa preliminară C, clasamentul este ocupat în ordine de Norvegia, cu 6 puncte, (golaveraj plus 55), România 6 puncte (plus 49), Ungaria 4 puncte, Tunisia şi Japonia, câte 1 punct, Chile 0 puncte.
În semifinale se vor califica echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Semifinalele vor avea loc în 18 decembrie, iar finalele CM din China sunt programate în 20 decembrie.
Campioana mondială en-titre este Rusia, care în finala ediţiei din 2007 (Franţa) a învins Norvegia, cu 29-24, în timp ce medalia de bronz a revenit Germaniei, care a dispus de România în finala mică, la limită, scor 36-35.
Naţionala României este singura din istoria handbalului feminin care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, având un bilanţ de o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO