România termină Jocurile Olimpice pe locul 23 în clasamentul pe naţiuni, cu 9 medalii la total

Ultima medalie olimpică obţinută de România la Jocurile Olimpice de vară, în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv de a acorda bronzul gimnastei Ana Bărbosu, face ca Team Romania să se întoarcă de la Paris cu 9 medali şi un loc 23 în întrecerea pe naţiuni.

Urmărește
970 afișări
Imaginea articolului România termină Jocurile Olimpice pe locul 23 în clasamentul pe naţiuni, cu 9 medalii la total

România termină Jocurile Olimpice pe locul 23 în clasamentul pe naţiuni, cu 9 medalii la total

Potenţialul estimat de Comitetul Olimpic şi Sportiv român a fost acela de a obţine 12 medalii, performanţă neatinsă după ce la unele sporturi reprezentanţii României au avut evoluţii sub nivelul posibilităţilor reale. Printre acestea se numără probabil tenisul de masă, canotajul şi luptele, sporturi la care România avea şanse reale pentru medalii.

Surpriza a venit de la gimnastică, unde calificarea la feminin în finala pe echipe şi prezenţa sportivelor la câteva finale pe aparate a fost o performanţă în sine, comparat cu rezultatele ediţiei de la Tokyo.

Doar patru sporturi au reuşit să obţină medalii la Paris, acestea fiind înotul, canotajul, gimnastica şi halterele. Dintre acestea, cele mai multe, cinci, au fost câştigate de canotori.

În clasamentul general, România a depăşit naţiuni precum Belgia, Danemarca, Austria, Polonia sau Elveţia şi a fost depăşită de ţări precum Ucraina (22), Ungaria (14) sau Uzbekistan (13).

Primele trei locuri au fost ocupate în ordine de Statele Unite, China şi Japonia.

Medaliaţii români la Jocurile Olimpice de vară de la Paris:

Medalii de aur (3):
David Popovici (200 m liber);
Florin Enache,Andrei Cornea (dublu vâsle);
Simona Radiş, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuţa Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu şi Victoria Petreanu (canotaj 8+1);

Medalii de argint (4):
Simona Radiş, Ancuţa Bodnar (dublu vâsle);
Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel (dublu rame);
Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen (dublu vâsle categorie uşoară);
Mihaela Cambei (haltere 49 kg);

Medalii de bronz (2):

David Popovici (100 m liber);
Ana Maria Barbosu (gimnastică, sol).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici