România - Ungaria, scor 27-30 la CM de handbal masclin

Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă, duminică, la Osijek, de reprezentativa similară a Ungariei, cu scorul de 30-27 (13-16), în cel de-al doilea meci din grupa A preliminară a Campionatului Mondial din Croaţia.

Urmărește
41 afișări
Imaginea articolului România - Ungaria, scor 27-30 la CM de handbal masclin

România - Ungaria, scor 27-30 la CM de handbal masclin

România n-a început bine nici cel de-al doilea meci din Croaţia, având trei atacuri consecutive ratate şi o aruncare de la 7 metri, în timp ce Ungaria a punctat de două ori (min. 4). Pivotul Pîrîianu a adus egalarea un minut mai târziu, dar adversara s-a detaşat din nou, 2-4 (min. 8) şi 3-6 (min. 11), în pofida intervenţiilor excelente ale portarului Stănescu. Tricolorii au recuperat spre mijlocul reprizei (6-7, min. 13), reuşind egalarea prin Buricea, 7-7 (min. 15), în faţa unei defensive aproape imposibil de trecut. Extrema Laurenţiu Toma a adus bucurie pe banca tehnică, după ce a marcat de două ori consecutiv, România preluând conducerea, 9-8 (min. 18).

Din acel moment, tricolorii au condus "ostilităţile", 14-11 (min. 25), obligând Ungaria să alerge după egalare. În ultimul minut al reprizei, handbaliştii români au fost aplaudaţi la scenă deschisă de sala plină, după ce au marcat printr-o dublă aeriană, prin Jurcă. Scorul pauzei: 16-13.

La reluare, Jurcă şi Stavrositu au reuşit să mărească diferenţa, 18-13 (min. 32), profitând de căderea jucătorilor unguri, care nu şi-au mai revenit de la mijlocul primei reprize. Un minut mai târziu, România avea şase goluri avans, 19-13, în faţa celei de-a doua favorite la câştigarea grupei A. Apărarea avansată şi om la om a României a pus în mare încurcătură adversarii, care nu şi-au mai găsit ritmul de joc şi au "supravieţuit" în atac doar prin interul Nagy, care la cei 2.09 metri a fost imposibil de contracarat. Ungurii au revenit la trei goluri, 22-19 (min. 42), pe fondul eliminării lui Timofte pentru un fault, şi apoi la 22-21 (min. 44). În jocul tricolorilor a început să se simtă o cădere, jucătorii antrenaţi de Aihan Omer ratând cinci atacuri consecutive, cu 15 minute înainte de finalul partidei. Lucrurile s-au complicat după ce Ungaria a egalat şi a preluat conducerea, 22-23 (min. 47), la capătul a şase minute în care România nu marcase deloc. Aihan Omer a cerut time-out, în încercarea de a-şi scoate elevii din transa fizică şi psihică în care intraseră. Partida a continuat sub semnul echilibrului, 24-24 (min. 50), portarul Stănescu fiind aplaudat la scenă deschisă după ce acumulase 15 intervenţii spectaculoase. În atac, Pîrîianu avea procentaj de sută la sută, fiind autorul unor goluri importante în ultimele zece minute.

Cu cinci minute înainte de final, România era condusă cu două goluri, 26-28, pe fondul unor noi ratări, dar şi a intervenţiilor portarului Ungariei, Puljezevici. Ghionea a redus de la 7 metri, 27-28 (min. 58), jucătorul român naturalizat de Ungaria, Ilyeş, a mărit pentru echipa sa, 27-29, dar Jurcă a ratat după ce a fost faultat, dar fără a primi aruncare de la 7 metri. În minutul 59, tabela arăta 27-30, iar zarurile erau deja aruncate, cu atât mai frustrant cu cât Ungaria a jucat ultimele două minute cu un jucător în minus.

Marcatori:

România: Pîrîianu 6, Petrea 4, Jurcă 4, Timofte 3, Stavrositu 2, Ghionea 2, Toma 2, Cozma 1, Rohozneanu 1, Buricea 1, Iacob 1.

Ungaria: Nagy 8, Ilyes 5, Gal 4, Eklemovici 3, Putics 3, T. Ivancsik 3, Csaszar 2, Zubai 1, G. Ivancsik 1.

În primul meci al din grupa A preliminară, România a fost învinsă la scor de campioana olimpică Franţa, cu 31-21. Tot duminică, Slovacia a dispus de Australia, cu scorul 47-12.

Programul de joc al echipei României, în grupa A preliminară este următorul:

Luni, 19 ianuarie, 16,30 - România - Argentina

Miercuri, 21 ianuarie, 16,00 - Austria - România

Joi, 22 ianuarie, 18,00 - Slovacia - România.

Obiectivul echipei României la CM din Croaţia este calificarea în faza grupelor principale, ceea ce presupune o clasare pe unul din locurile 1-3 în grupa A preliminară.

Din fiecare grupă din cele patru a câte şase echipe se vor califica în grupele principale ale Campionatului Mondial primele trei clasate. Apoi, din cele două grupe principale, ocupantele locurilor 1 şi 2 se vor califica în semifinale, urmând a juca încrucişat. Echipele clasate pe locurile 4-6 în grupele preliminare vor evolua în Cupa Preşedintelui, pentru clasarea pe locurile 13-24, între 24 şi 27 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici