România va găzdui Cupa Mondială - Grand Prix de sărituri cu schiurile

România va găzdui, în luna septembrie, Cupa Mondială - Grand Prix de sărituri cu schiurile. Accesul va fi gratuit.

Urmărește
535 afișări
Imaginea articolului România va găzdui Cupa Mondială - Grand Prix de sărituri cu schiurile

Sursa foto: Facebook / Federaţia Română de Schi Biatlon

Pentru a respecta standardele internaţionale impuse de Federaţia Internaţională de Schi (FIS), la Baza Olimpică pentru sporturi de iarnă de pe Valea Cărbunării Râşnov au început lucrările de schimbare a gazonului la trambulina K100.

Procesul implică eliminarea gazonului vechi, curăţarea suprafeţei şi instalarea unei plase de protecţie împotriva cârtiţelor, urmată de refacerea gazonului de iarbă.

Lucrările sunt esenţiale pentru desfăşurarea competiţiei internaţionale de sărituri cu schiurile din luna septembrie – Cupa Mondială de vară - Grand Prix, competiţie programată în perioada 20-22 septembrie 2024, atât la masculin, cât şi la feminin.

„Toate aceste lucrări sunt necesare şi obligatorii pentru a asigura cele mai bune condiţii de concurs pentru sportivi şi pentru a respecta standardele internaţionale, impuse de FIS. Facem toate eforturile pentru a putea oferi o infrastructură de top pentru acest eveniment de mare anvergură”, a declarat Puiu Gaspar, Secretar General al Federaţiei Române de Schi Biatlon.

Vineri s-a finalizat montarea noului gazon la trambulina K100. Urmează o perioadă de două săptămâni în care gazonul va fi fertilizat şi udat dimineaţa devreme şi seara.

În paralel, cu sprijinul Primăriei Râşnov şi al Ocolului Silvic Râşnov, se desfăşoară lucrări de decolmatare a pârâului care asigură apă pentru bazinul de 5000 de metri cubi, esenţială pentru irigarea ierbii naturale şi artificiale, precum şi pentru producerea zăpezii artificiale.

„Ne dorim să organizăm în cele mai bune condiţii Cupa Mondială - Grand Prix de sărituri cu schiurile. Aceasta va fi o oportunitate extraordinară de a-i vedea în acţiune pe cei mai buni săritori cu schiurile din lume. Mulţumim partenerilor noştri tradiţionali – Primăria Râşnov, Consiliul Judeţean Braşov, COSR şi ANS, alături de Ocolul Silvic Râşnov şi Dexion Râşnov – pentru susţinerea continuă”, adaugă Puiu Gaspar, Secretar General al Federaţiei Române de Schi Biatlon.

Accesul la Cupa Mondială - Grand Prix de sărituri cu schiurile va fi gratuit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici