GALERIE FOTO  Românii au câştigat opt medalii la una dintre cele mai mari competiţii internaţionale de schi din ţară

Românii au câştigat opt medalii la competiţia de schi alpin de nivel internaţional FIS Children Trophy. Această competiţie a aliniat la start, în zilele de 1-3 martie, în Poiana Braşov, 82 de sportivi din următoarele ţări: Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Grecia, Turcia, Liban şi România.

Urmărește
193 afișări
Imaginea articolului Românii au câştigat opt medalii la una dintre cele mai mari competiţii internaţionale de schi din ţară

Românii au câştigat opt medalii la una dintre cele mai mari competiţii internaţionale de schi din ţară

Românii au câştigat opt medalii la competiţia de schi alpin de nivel internaţional FIS Children Trophy. Această competiţie a aliniat la start, în zilele de 1-3 martie, în Poiana Braşov, 82 de sportivi din următoarele ţări: Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Grecia, Turcia, Liban şi România.

Echipa României s-a clasat pe primul loc la probele de Slalom U14 şi Slalom U16. Din echipa noastră, cei mai buni au fost: Matei Florian Drilea şi Anna Mikolt Paszka, care au ocupat primele locuri la probele de Slalom U14.
Alexandru-Matei Oancea şi Ioana Corlăţeanu au fost fruntaşi la proba de Slalom U16.

„Organizarea competiţiilor FIS Children Trophy în România a fost foarte bună. De cinci ani lucrăm împreună şi pot spune că oamenii de aici au făcut progrese majore ajungând să organizeze astfel de concursuri la un nivel înalt. Nu văd de ce nu vom putea colabora şi în viitorii cinci ani, întrucât a devenit cunoscut în lumea schiului alpin modul în care se desfăşoară FIS Children Trophy în România”, a spus Kiriacou Kiriakos, delegatul tehnic de la Federaţia Internaţională de Schi (FIS).

România ar putea organiza, în câţiva ani, competiţii de schi alpin importante la nivel internaţional

,,În ultimii cinci ani, am organizat anual două evenimente la schiul alpin. Aceste competiţii fac parte din campania: ‹‹O NOUĂ ŞANSA SCHIULUI ALPIN›› iniţiată de noi, în Poiana Braşov. Este important faptul că în fiecare an am făcut progrese ajungând să organizăm aici curse la un nivel înalt, conform standardelor FIS. Dorinţa noastră este ca peste doi ani să organizăm o cursă de Europa Cup”, mărturiseşte Ştefan Ţînţ, principalul promotor al evenimentului.

Acesta aminteşte că, pentru organizarea unei astfel de curse este necesar sprijinul instituţiilor de stat. „Ceea ce am realizat până acum s-a bazat în cea mai mare parte pe ajutorul firmelor private şi cu sprijinul Primăriei. Din punct de vedere material ne va trebui ajutorul autorităţilor pentru concursurile următoare, pentru a menţine nivelul de profesionalism şi calitate al unei competiţii de Cupa Europei. Aşa cum bine ştiţi, am reuşit să strângem în jur de 140.000 de euro pentru organizarea din acest an a FIS Race şi FIS Children Trophy. O cursă de Europa Cup costă peste jumătate de milion de euro”, a explicat el.

LISTA CÂŞTIGĂTORILOR

La proba de Slalom U14 băieţi, primul loc a fost câştigat de România, prin Matei Florian Drilea, cu un timp de 1:26.56. La o diferenţă de 2.16 secunde, pe al doilea loc s-a clasat tot România, cu un Darius George David Oancea având un timp de 1:28.72 secunde, în timp ce al treilea loc a fost ocupat de România, de data aceasta reprezentată de Martin Szasz, cu 1:30.71 secunde.

La proba Slalom U14 fete, primul loc a fost ocupat de România prin Anna Mikolt Paszka cu un timp de 1:31.89, urmată de Abigel Balogh Lornic la o diferenţă de 0.84 secunde având un timp de 1:32.73, pentru ca al treilea loc să revină Bulgariei, reprezentată de Elena Glavcheva, cu un timp de 1:33.69 secunde.

În ceea ce priveşte proba de Slalom U16 băieţi, pe primul loc s-a clasat România, cu Alexandru-Matei Oancea care a reuşit un timp de 1:19.98. Pe al doilea loc s-a situat Ungaria, prin Barna Halmagyi la o diferenţă de 3.36 secunde, cu 1:23.34, în timp ce al treilea loc a revenit Slovaciei, reprezentată prin Jozef Supica, cu un timp de 1:24.59.

La proba Slalom U16 fete, România s-a situat pe locul întâi, prin Ioana Corlăţeanu, cu un timp de 1:25.34, în timp ce la o diferenţă de 1.17 secunde, pe al doilea loc, să se afle Slovacia, cu Livia Marton care a reuşit un timp de 1:26.51, pentru ca al treiea loc să fie ocupat tot de România, prin Bernadette Lorincz Balogh, cu un timp de 1:27.22.

Organizarea acestor concursuri internaţionale, acreditate de FIS, reprezintă o confirmare a faptului că Poiana Braşov poate găzdui competiţii de anvergură în viitor. Aceste realizari se datorează investiţiilor semnificative facute de Primaria Brasov pentru modernizarea domeniului schiabil.

În 2018, Asociaţia de Turism Poiana Braşov a obţinut pentru urmatorii 5 ani organizarea competiţiei FIS Children Trophy la nivel internaţional. Acest lucru s-a întâmplat şi datorită experienţei dobândite în organizarea cu succes a probelor de schi alpin din Poiana Braşov, în cadrul FOTE din 2013 (n.r. Festivalul Olimpic de Tineret European).

În anul 2011 – 2012 staţiunea a beneficiat de un program guvernamental de dezvoltare a infrastructurii de schi pe direcţiile de extindere a arealului de circa 80 de hectare, cu o lungime cumulată a pârtiilor de 24 de kilometri acoperiţi integral de zăpadă artificială. Valoarea investiţiei s-a ridicat la circa 33 milioane euro.

Preocuparea pentru dezvoltarea infrastructurii din Poiană a continuat prin deschiderea unui parcări multietajate în Poiana Mică, investiţie cu fonduri europene în valoare de aproximativ 20 milioane lei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici