Românii conduc în cel mai greu maraton de pe planetă

După trei zile de maraton arctic, bistrițeanul Tiberiu Ușeriu conduce în cel cel mai greu maraton din lume. El este urmat, la patru ore și jumătate distanță de ceilați doi români care participă la competiția „6633Ultra” dincolo de Cercul Polar.

Urmărește
4 afișări

Cei trei români care participă la cel mai greu maraton din lume, „6633 Ultra”, care se desfășoară dincolo de Cercul Polar, în Canada, au preluat conducerea cursei încă din prima zi de competiție. După trei zile de când s-a dat startul, primul care a ajuns în punctul de control este bistrițeanul Tiberiu Ușeriu care are, după încheierea celei de-a 3-a zi de concurs, un avans de 4 ore și jumătate față românii clasați pe locurile 2 și 3, Vlad Tănase și Andrei Roșu.

După primele trei zile de concurs Tiberiu Ușeriu a parcurs 334 de km din cei 566 ai maratonului. La start s-au înscris 12 concurenți, însă după a 3-a zi de concurs doi au abandonat din cauza condițiilor extrem de grele,temperaturile coborând la - 47 de grade Celsius, a ninsorii dese și a vântului care suflă cu peste 80 km/h. Organizatorii „6633Ultra” spun că bistrițeanul Tibi Ușeriu, care este în frunte încă din prima zi de maraton are șanse, dacă va continua în ritmu lîn care a început, să câștige cursa și chiar să bată recordul din 2007.

Bistrițeanul de 41 de ani s-a antrenat întreaga iarnă în Pasul Tihuța din Munții Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber în nopțile geroase de iarnă și a făcut baie la copcă pe ger pentru a rezista celui mai greu maraton din lume. Anul acesta, din România, participă trei alergători la celebrul maraton, Tibi Ușeriu, Vlad Tănase și Andrei Roșu, maraton la care s-au înscris încă doi englezi și doi americani și câte un alergător din Scoția, Franța, Australia , Zimbabwe și Singapore.

Maratonul arctic Ultra 6633 presupune alergarea pe gheață pe o lungime de 566 km, dincolo de Cercul Polar și a început vineri, 11 martie, și se termină după 150 de ore de la start. Prima ediție a maratonului a început în anul 2007 și de atunci doar 19 oameni au reușit să termine cursa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici