Rondon trimite Venezuela în sferturile Copa cu o victorie asupra Mexicului

Salomon Rondon a transformat un penalty în repriza a doua şi a trimis Venezuela în sferturile de finală ale Copa America, miercuri, cu o victorie cu 1-0 în faţa Mexicului în Grupa B, un rezultat care a eliminat şi Jamaica din turneu.

102 afișări
Imaginea articolului Rondon trimite Venezuela în sferturile Copa cu o victorie asupra Mexicului

Rondon trimite Venezuela în sferturile Copa cu o victorie asupra Mexicului

Rondon nu a greşit de la punctul cu var, în minutul 57, după ce Jon Aramburu a fost doborât în interiorul careului de Julian Quinones, trimiţându-l în bară pe portarul mexican Julio Gonzalez şi înscriind în colţul scurt.

Rondon, cel mai bun marcator din toate timpurile al Venezuelei, a înscris al 42-lea gol pentru ţara sa.
Mexicului i-a fost acordat un penalty pentru un henţ în ultimele minute, după ce o revizuire video a concluzionat că Miguel Navarro a blocat şutul lui Jorge Sanchez cu braţul stâng.

Însă, portarul Venezuelei, Rafael Romo, a parat lovitura de pedeapsă executată de Orbelin Pineda, în minutul 87.

„Uneori nu am fost în posesia mingii, dar nu am renunţat niciodată", a declarat antrenorul Venezuelei, Fernando Batista, prin intermediul unui interpret, citat de Reuters. „Au dat totul ... şi asta mă face foarte mândru".

Victoria a dus Venezuela, care a învins Ecuadorul în meciul de deschidere, la şase puncte în fruntea grupei şi i-a asigurat calificarea în optimi cu un meci înainte de final.

Jamaica, eliminată

Mexic joacă duminică cu Ecuador în Arizona, într-un meci care va decide cealaltă calificată din grupă. Jamaica este eliminată indiferent de rezultatul ultimului său meci cu Venezuela, în Texas, după ce a pierdut deja în faţa Mexicului şi Ecuadorului.

Venezuela va câştiga grupa cu o remiză sau o victorie în ultimul meci cu Jamaica, putând evita Argentina, campioana în exerciţiu, în sferturile de finală.

Lovitura de pedeapsă apărată de Romo, s-a adăugat la cele cinci intervenţii ale acestuia care au împiedicat Mexicul să egaleze, ultimele două intervenţii venind după penalty-ul ratat de Pineda.

Mai întâi a reţinut şutul lui Cesar Huerta în minutul 88, apoi a blocat cu curaj şutul din apropiere al lui Guillermo Martinez, în minutele suplimentare de joc.

„Dacă generezi ocazii aşa cum am făcut-o noi, dacă omul meciului este portarul adversarului, da, lucrurile nu au fost aşa cum ne aşteptam", a declarat selecţionerul Mexicului, Jaime Lozano. „Dar urmează 90 de minute. Nimeni nu coboară de pe acest vapor. Şi vom reuşi".

Mexicul şi-a pierdut şi al doilea căpitan, în tot atâtea meciuri de grupă. Fundaşul Cesar Montes, care îl înlocuia pe Edson Alvarez în funcţia de căpitan, a fost înlocuit la pauză cu o aparentă accidentare la inghinali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici