Russell câştigă GP-ul Austriei după coliziunea dintre Norris şi Verstappen

George Russell a câştigat duminică Marele Premiu al Austriei la Formula 1, după o coliziune între Max Verstappen şi Lando Norris, spre finalul cursei, în timp ce aceştia se luptau pentru poziţia lider.

521 afișări
Imaginea articolului Russell câştigă GP-ul Austriei după coliziunea dintre Norris şi Verstappen

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Verstappen a primit o penalizare de 10 secunde pentru că a provocat o coliziune cu Norris după ce a trecut de pilotul McLaren în timp ce Norris încerca să depăşească. Britanicul a fost forţat să abandoneze.

A fost punctul culminant controversat al unei bătălii de mai multe tururi, în care fiecare s-a plâns de maniera de pilotaj a celuilalt.

Victoria lui Russell a fost prima pentru Mercedes de la Marele Premiu al Braziliei din 2022. El a fost presat de Oscar Piastri de la McLaren în ultimele tururi, dar a reuşit să îşi menţină avantajul şi să îşi asigure victoria.

George Russell a câştigat Marele Premiu al Austriei după o coliziune între Max Verstappen şi Lando Norris în timp ce aceştia se luptau pentru poziţia de lider.

Carlos Sainz de la Ferrari a ocupat ultima poziţie a podiumului în faţa lui Lewis Hamilton de la Mercedes, în ciuda unei penalizări de cinci secunde pentru septuplul campion pentru că a depăşit linia albă la intrarea la boxe la prima sa oprire.

În timp ce Verstappen a avut un start puternic din pole position şi a deţinut prima poziţie pentru o mare parte din cursă, un duel palpitant cu Norris, pilotul McLaren, s-a desfăşurat atunci când ambii au efectuat ultimele opriri la boxe în turul 52 din 71, când Red Bull a avut o oprire mai lentă din cauza unei probleme cu roata stânga spate.

Cu un decalaj de mai puţin de două secunde între cei doi, Norris a fost pe urmele rivalului său şi a avut mai multe încercări de a prelua locul de lider. Dar totul a degenerat în turul 64, când cei doi au intrat în contact, ceea ce i-a făcut pe amândoi să se întoarcă la boxe cu pene.

Acest lucru i-a permis lui Russell - care fusese mult timp pe locul al treilea - să treacă în frunte şi să preia conducerea Mercedes-ului, pe care a păstrat-o până la final, obţinând a doua victorie din cariera sa în Formula 1.

În ceea ce ar fi putut fi o mică consolare pentru McLaren, Oscar Piastri a ocupat locul doi în faţa lui Carlos Sainz, vent pe locul al treilea. A existat apoi un decalaj considerabil până la maşina Săgeţilor de Argint a lui Lewis Hamilton, pe locul patru, în timp ce Verstappen a trecut linia de sosire pe locul cinci, poziţie pe care a păstrat-o în ciuda unei penalizări de 10 secunde pentru incidentul cu Norris.

Nico Hulkenberg şi Kevin Magnussen au marcat o performanţă remarcabilă pentru Haas, ocupând locurile şase şi, respectiv, opt, iar Red Bull-ul lui Sergio Perez s-a intercalat între ei pe locul şapte. Daniel Ricciardo a obţinut două puncte pentru RB pe locul nouă, iar Alpine-ul lui Pierre Gasly a completat top 10.

A fost o zi plină de evenimente pentru Charles Leclerc, care şi-a revenit după un incident cu Piastri în primul tur şi a urcat până pe locul 11, cu patru opriri la boxe cu Ferrari-ul. Esteban Ocon de la Alpine l-a urmat pe 12, după ce mai devreme a avut parte de o luptă strânsă cu coechipierul Gasly.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici