Rybakina avansează în al treilea sfert de finală consecutiv la Wimbledon

  • Elena Rybakina, campioana din 2022 şi favorită numărul 4, a avansat luni în sferturile de finală de la Wimbledon.
  • Adversara sa, Anna Kalinskaya, s-a retras din meciul lor din turul al patrulea de pe Centre Court.
  • Rybakina conducea cu 6-4, 3-0 când Kalinskaya a întrerupt jocul, după 53 de minute.
Urmărește
128 afișări
Imaginea articolului Rybakina avansează în al treilea sfert de finală consecutiv la Wimbledon

Rybakina avansează în al treilea sfert de finală consecutiv la Wimbledon

Rybakina este cea mai bine clasată jucătoare rămasă pe tablou şi singura care a mai câştigat titlul la Wimbledon.

Rybakina continuă să îşi îmbunătăţească recordul de victorii la turneul major pe iarbă, unde are 18-2 în carieră şi a ajuns în sferturile de finală în ultimii trei ani. După ce a învins-o pe Ons Jabeur în finala din 2022, ea a pierdut în faţa lui Jabeur în sferturile de finală de anul trecut.

Victoria lui Rybakina îi ridică procentajul de victorii la Wimbledon la 90%. Ea este a treia jucătoare din Era Open care înregistrează o rată de victorii în carieră de 90 la sută pe tabloul de simplu feminin de la Wimbledon, alăturându-se lui Ann Jones şi Stefanie Graf.

Luni, Kalinskaya a început cu brio, câştigând primul punct după un raliu lung pe tot terenul, reuşind în cele din urmă break-ul la zero. Dar, de la 3-1, Rybakina a câştigat următoarele cinci game-uri la rând.

Kalinskaya a primit un time-out medical la 4-3 în primul set şi a pierdut ultimele opt game-uri ale meciului înainte de a se retrage. Kalinskaya a început acest an cu 7-0 împotriva jucătoarelor din Top 10.

Următoarea adversară a Rybakinei va fi câştigătoarea meciului din turul al patrulea dintre Elina Svitolina, cap de serie numărul 21, şi Wang Xinyu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici