Sabalenka „nu este 100%" sigură pentru Wimbledon din cauza unei accidentări „rare”

Aryna Sabalenka, campioana Australian Open, a declarat sâmbătă că nu este „100%" sigură că va juca meciul din primul tur de la Wimbledon din cauza unei accidentări „foarte rare" la umăr.

133 afișări
Imaginea articolului Sabalenka „nu este 100%" sigură pentru Wimbledon din cauza unei accidentări „rare”

Sabalenka „nu este 100%" sigură pentru Wimbledon din cauza unei accidentări „rare”

Sabalenka, de două ori semifinalistă la All England Club, a trebuit să abandoneze meciul din sferturile de finală cu Anna Kalinskaya, disputat săptămâna trecută la Berlin, din cauza problemei.

„Nu sunt 100% aptă acum", a recunoscut ea. Ar urma să o înfrunte luni, în primul tur, pe Emina Bektas din Statele Unite, clasată pe locul 106, conform AFP.

„Facem tot ce putem cu echipa mea pentru a ne asigura că voi putea juca primul meu meci aici. Dar, nu, nu sunt 100% pregătită".

Când a fost întrebată dacă există o şansă ca ea să se retragă luni, ea a spus: „Există întotdeauna o şansă, da".

Sabalenka a declarat că medicii ei i-au spus că a fost „doar a doua sau a treia jucătoare de tenis care şi-a rănit muşchiul (umărului)".

„Este într-adevăr o leziune specifică, şi este într-adevăr una rară".

Între timp, Sabalenka şi-a apărat decizia de a nu participa la Jocurile Olimpice de la Paris, decizie pe care a luat-o la o săptămână după înfrângerea suferită în faţa rusoaicei Mirra Andreeva în optimi de finală la Roland Garros.

Ea a spus că a făcut această alegere pentru a-şi prioritiza sănătatea, temându-se să se întoarcă pe terenurile de zgură de la Roland Garros, unde se dispută Olimpiada de tenis.

„Am decis să sacrific Jocurile Olimpice pentru cariera mea, pentru sănătatea mea", a spus Sabalenka.

„Sper cu adevărat că voi putea juca la următoarea Olimpiadă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici