Sabău: Andrei Cristea este jucătorul cel mai în formă şi trebuie să-i acordăm atenţia cuvenită

Tehnicianul echipei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că la meciul cu Dinamo, din etapa a XIV-a a Ligii I, trebuie să fie atent la cel mai în formă jucător al formaţiei bucureştene, Andrei Cristea.

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului Sabău: Andrei Cristea este jucătorul cel mai în formă şi trebuie să-i acordăm atenţia cuvenită

Antrenourul FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău (Imagine: Mediafax Foto)

"Andrei Cristea este jucătorul care are cea mai mare formă şi trebuie să-i acordăm atenţia cuvenită. În ultimele meciuri într-adevăr a făcut diferenţa", a spus Sabău.

Antrenorul formaţiei timişorene consideră că mijlocaşul Alexandru Bourceanu, care este suspendat, ar fi putut contribui la jocul de luni, dacă ar fi putut evolua. "Bourceanu este jucătorul care la astfel de meciuri ar fi contat foarte mult. Este un jucător de luptă, care îi poate mobiliza şi pe cei din echipă, însă a luat prea uşor acel cartonaş roşu, iar acum trebuie să ne descurcăm fără el. Sunt alţii care vor trebui să demonstreze că au valoare şi să intre foarte motivaţi în joc", a precizat Sabău.

Ioan Ovidiu Sabău a menţionat că va opta, luni, pentru un stil de joc ofensiv: "Se vorbeşte despre acest meci de două săptămâni. Eu am anunţat deja că vom juca ofensiv, vom încerca să facem pe plac suporterilor. Este foarte greu să mulţumim pe toată lumea, însă din reacţiile suporterilor am văzut că pe mulţi îi interesează şi punctele. Puţine echipe reuşesc să facă şi performanţă şi spectacol, şi aici nu mă refer doar la formaţiile din campionatul nostru. Cred că doar Barcelona, Manchester sau Arsenal sunt echipe care încearcă să facă şi spectacol şi să obţină şi rezultate. Ne vom asuma unele riscuri, vom lăsa mai multe spaţii, dar sperăm să înscriem mai mult decât ei. Am avut nişte probleme în ceea ce priveşte starea de sănătate a jucătorilor, însă de miercuri toţi jucătorii sunt apţi, cu excepţia lui Magera, care a venit joi, el jucând la echipa naţională".

Sabău a precizat că meciul de luni nu trebuie să fie considerat "o luptă": "Să nu uităm că până la umă este doar un joc, însă acesta are o altă încărcătură decât cea normală şi trebuie să avem grijă să nu alimentăm această ambiţie pentru că s-ar putea să iasă aşa cum nu ne dorim. Este un joc de fotbal şi nu o luptă, nu e un război. Trebuie să păstrăm o măsură şi un echilibru fără să exagerăm".

Ioan Ovidiu Sabău nu crede că dinamoviştii vor fi afectaţi de faptul că au jucat în ultimele zile şi în Cupa României. "Nu cred că cei de la Dinamo vor fi influenţaţi de faptul că au jucat în Cupă. Poate fi un mic avantaj, pentru că noi n-am jucat timp de două săptămâni, iar ei au jucat", a declarat antrenorul FC Timişoara.

Sabău speră ca pentru el să fie un atu faptul că s-a mai impus în faţa echipei Dinamo, în perioada când antrena Gloria Bistriţa: "Dinamo este o echipă bună a campionatului, cu mulţi jucători care au valoare, care au trecut şi pe la loturile naţionale. Este un club care este obişnuit să câştige, să fie tot timpul în faţă. Sper să fie un atu şi faptul că eu am mai învins pe Dinamo când eram la Gloria Bistriţa, însă asta nu depinde numai de mine. Depinde şi de cei care vor fi în teren, care vor trebui să evolueze cu mai mult curaj".

Referitor la faptul că în această vară s-a aflat în discuţii pentru a prelua echipa Dinamo, însă în final nu a mai acceptat oferta oficialilor din Şoseaua Ştefan cel Mare, Sabău a spus: "Dinamo este un episod închis şi nu aş mai vrea să vorbesc despre asta. A fost un moment nefericit din viaţa mea, din cariera mea de antrenor, iar în acea perioadă cred că s-a discutat prea mult. Am şi eu sentimente, nu sunt din lemn, însă eu am fost crescut că trebuie să respect domeniul unde am intrat şi totdeauna le-am purtat un respect acelor oameni, indiferent de felul în care ne-am despărţit şi încă am păstrat legături bune cu cei de la Dinamo. La fel voi face şi atunci când voi pleca de la Timişoara".

Partida FC Timişoara - Dinamo se va disputa luni, de la ora 20.45, pe stadionul "Dan Păltinişanu", contând pentru etapa a XIV-a a Ligii I. FC Timişoara a anunţat că a vândut deja 7.000 de bilete pentru acest meci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici