Sabău: Dacă am fi avut linia defensivă completă, am fi câştigat jocul

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a declarat, miercuri, că formaţia FC Timişoara a făcut tot ce a putut în meciul cu Ajax Amsterdam, din grupa A a Ligii Europa, în condiţiile în care a jucat cu doi jucători în minus în repriza a doua a partidei.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Sabău: Dacă am fi avut linia defensivă completă, am fi câştigat jocul

Sabău: Dacă am fi avut linia defensivă completă, am fi câştigat jocul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne-am propus să câştigăm acest meci, am şi reuşit să înscriem repede, dar a venit acel 1-1 destul de uşor. Puteam să mai înscriem în repriza a doua, dar a venit şi golul de 2-1. Apoi, după eliminarea lui Bonfim lucrurile s-au complicat şi şansele unui rezultat bun s-au diminuat. Îmi felicit jucătorii, pentru că au alergat mult, şi-au dorit victoria. Pentru noi a fost o experienţă foarte bună, la sfârşitul acestei competiţii vom trage linie şi vom analiza ce trebuie să facem pentru a fi la un nivel competitiv mai bun", a spus Sabău în cadrul conferinţei de presă de după meci.

Tehnicianul formaţiei FC Timişoara a acuzat lipsa unor jucători cu experienţă în linia defensivă.

"A fost greu, pentru că a trebuit să improvizez în linia defensivă, deoarece nu l-am putut folosi pe Nibombe, care a avut probleme. Am folosit doi fundaşi centrali fără experienţă şi fără jocuri în picioare, Mera şi Scutaru, care nu au reuşit să-i oprească pe atacanţii echipei Ajax. Dacă am fi avut apărarea completă, am fi câştigat jocul", a menţionat Sabău, care a adăugat că eliminările celor doi jucători de la Timişoara au fost corecte.

Sabău a adăugat că nu ştie ce lot va deplasa în Croaţia, în vederea meciului cu formaţia Dinamo Zagreb, din ultima etapă a grupei A a Ligii Europa, pentru că are probleme cu mai mulţi jucători.

La rândul său, portarul Costel Pantilimon a precizat că la faza eliminării sale a fost penalti, însă a apreciat că arbitrul nu ar fi trebuit să-i arate cartonaşul roşu.

"Cred că a fost penalti, dar nu a fost de roşu. Am întâlnit o echipă valoroasă, a fost un joc bun al nostru în prima repriză, dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu contează că au fost apărate două penaltiuri, important este că am pierdut partida. Cred că echipa a muncit şi s-a dăruit, dar atât am putut în această seară. Rezultatul cred că este echitabil", a spus Pantilimon.

Atacantul Alexandru Bourceanu a precizat că meciul de miercuri "s-a rupt" la golul lui Pantelici, din minutul 46, însă a menţionat că nimeni nu credea serios că FC Timişoara poate învinge pe Ajax şi pe Dinamo Zagreb, în grupa A a Ligii Europa.

Echipa FC Timişoara a ratat calificarea în 16-imile de finală ale Ligii Europa, după ce a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), de formaţia olandeză Ajax Amsterdam, în etapa a V-a a grupei A a competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici