Samuel Eto'o a fost amendat cu 200.000 de dolari pentru colaborarea cu o casă de pariuri

Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) a impus o sancţiune drastică preşedintelui Federaţiei de Fotbal din Camerun, fostul mare fotbalist Samuel Eto'o, pentru încălcarea Codului de Etică.

Urmărește
157 afișări
Imaginea articolului Samuel Eto'o a fost amendat cu 200.000 de dolari pentru colaborarea cu o casă de pariuri

Pariuri: Samuel Eto'o a amendat 200.000 USD pentru colaborarea cu 1XBET

CAF a anunţat: „Eto'o este acuzat de presupusă manipulare a meciurilor de fotbal şi încălcarea principiilor de etică şi integritate”. Fostul atacant al Barcelonei a fost amendat cu suma 200.000 de dolari.

Sancţiunea se referă la acordul de sponsorizare cu compania de jocuri de noroc 1XBET. În primăvara lui 2023, Eto'o, în calitate de şef al Fecafoot, a promovat 1XBET, evidenţiind bonusuri interesante şi experienţe de pariere pe reţelele sociale.

Această mişcare a stârnit controverse, deoarece Codul FIFA interzice orice implicare a administratorilor din fotbal în activităţi de pariuri sau jocuri de noroc. Într-o declaraţie, avocaţii lui Eto'o au spus că decizia a fost „surprinzătoare, din mai multe puncte de vedere”.

„Faptele presupuse nu decurg dintr-o competiţie organizată de CAF”, au motivat avocaţii fostului jucător. Apărătorii au mai adăugat că CAF nu are competenţă să emită astfel de hotărâri, mai ales atunci când „CAF nu are nici Cod de Etică, nici Comisie de Etică”.

Potrivit aceloraşi avocaţi, Eto'o intenţionează să „conteste decizia în faţa comisiei de apel CAF”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici