- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (13.08.2012, 16:45)
- Andrei Mazurchievici ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sandra Izbaşa: Drapelul era greu, dar n-aş fi renunţat la el pentru nimic în lume
Campioana olimpică la sărituri, Sandra Izbaşa, a declarat, luni, la revenirea în ţară de la Jocurile Olimpice de la Londra, că a fost onorată de hotărârea COSR de a o desemna portdrapel la ceremonia de închidere, menţionând că nu ar fi renunţat la drapel pentru nimic în lume, chiar dacă era greu.
Urmărește
1256 afișări
Sandra Izbaşa: Drapelul era greu, dar n-aş fi renunţat la el pentru nimic în lume (Imagine: AFP / MediafaxFoto)
"Ridicam steagul cât mai sus. A fost senzaţie la ceremonia de închidere. Pot să trec asta la «o dată în viaţă». Nu am avut emoţii deloc la defilare, chiar mi-a plăcut. Am avut şi o domnişoară care a vorbit cu mine şi mi-a zis că dacă mi-e greu drapelul să i-l dau ei, dar i-am spus că nu îl las pentru nimic în lume. Am fost onorată pentru această decizie luată de COSR", a spus Izbaşa.
Sandra Izbaşa le-a mulţumit antrenorilor Bellu şi Bitang pentru că au convins-o să încerce şi proba de sărituri. "A fost o Olimpiadă destul de grea, pentru că ne-am luptat cu marile puteri, dar am făcut ce am ştiut. Le mulţumesc antrenorilor că au avut încredere în mine şi m-au îndrumat spre sărituri. Ne bucurăm din suflet că am fost acolo în faţă. Din punctul meu de vedere a fost un concurs reuşit, pentru că m-am calificat în două finale, iar în concursul de individual compus am venit pe locul cinci. Pentru mine este o mare performanţă. Întotdeauna e loc de mai bine. Mă simt mulţumită de ce am făcut la această olimpiadă", a menţionat Izbaşa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Sandra Izbaşa a precizat că nu ştie ce va face în continuare, dar a subliniat că vrea să participe la ediţia din 2016 a JO măcar ca spectator. "Nu ştiu. E o întrebare pusă cam devreme. Nu ştiu de ce va depinde continuarea carierei. Cred că motivaţia va veni din interior. Îmi doresc să fiu prezentă la Rio, dar nu ştiu în ce calitate, de sportiv, antrenor sau spectator. Vreau să vizitez Brazilia", a precizat Izbaşa.
În concursul individual de la sol, când a ratat ultima diagonală, Sandra Izbaşa a declarat că a simţit o oboseală în picioare şi de aceea nu a mai putut lega salturile. "A fost greşeala mea, se întâmplă, sunt om şi nu pot să le fac tot timpul perfect, dar mă bucur din suflet pentru medalia de la sărituri, este o împlinire sufletească. Am simţit o oboseală în picioare. Am zâmbit pentru că m-am bucurat că am terminat olimpiada sănătoasă şi cu un rezultat bun. Medalia pe echipe a fost cea mai importantă, pentru că am făcut toate cele patru aparate, care mi-au permis intrarea în două finale şi la individual compus. Să fac patru aparate, pentru mine, contează ca şi locul de la invidiual compus", a conchis Izbaşa.
Sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit la Bucureşti, luni, după două săptămâni de competiţie în care au reuşit să obţină nouă medalii, din care două de aur.
România a fost reprezentată la JO de 103 sportivi din 15 discipline şi a încheiat competiţia pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii (2-5-2): aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).
România nu a mai obţinut un număr atât de mic de medalii de aur, două, de la JO de la Tokyo din 1964, dar atunci au mai fost cucerite patru de argint şi şase de bronz. După olimpiada japoneză, sportivii români au obţinut la fiecare ediţie a JO minimum patru medalii de aur, cu excepţia JO din 1972 de la Munchen, când au fost câştigate trei medalii de aur.
La JO de la Beijing, din 2008, bilanţul delegaţiei României a fost de opt medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi trei de bronz.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe