Sandu a cerut UEFA să facă un audit al procesului de licenţiere pentru primele 7 echipe din Liga I

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, că a solicitat de urgenţă UEFA să facă un audit al procesului de licenţiere pentru echipele clasate pe primele şapte locuri în Liga I (Oţelul, FC Timişoara, FC Vaslui, Rapid, Steaua, Dinamo şi Gaz Metan Mediaş).

Urmărește
239 afișări
Imaginea articolului Sandu a cerut UEFA să facă un audit al procesului de licenţiere pentru primele 7 echipe din Liga I

Sandu a cerut UEFA să facă un audit al procesului de licenţiere pentru primele 7 echipe din Liga I (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"M-am adresat, astăzi, UEFA pentru că vreau să elimin orice suspiciune faţă de procesul de licenţiere pe care aş avea-o eu şi solicit serviciului de licenţiere de la UEFA să vină de urgenţă să facă un audit pentru toate cele şapte echipe, aici am inclus şi Mediaşul, susceptibile de a participa în competiţiile europene în acest sezon. Aştept răspunsul lor. Este singurul lucru pe care-l pot face pentru a crea un echilibru, o unitate de apreciere pentru toate cluburile. Este corect ca cel care organizează competiţia să aibă un punct de vedere şi cupele europene sunt organizate de UEFA", a explicat Mircea Sandu.

Şeful FRF a adăugat că rezultatul auditului UEFA ar putea diminua numărul echipelor româneşti care evoluează în cupele europene, în cazul în care vor se vor descoperi nereguli. "Sper ca până la 20 iunie să avem şi un răspuns de la UEFA, poate le mai reduc..", a spus Sandu

Miercuri, FRF a transmis la UEFA lista echipelor care participă în cupele europene. Forul european a primit clasamentul Ligii I, sezonul 2010/2011, dar şi lista cluburilor care nu au primit licenţa şi motivele acestei decizii.

Însă potrivit directorului de licenţiere al FRF, Viorel Duru, rezultatul licenţierii pentru Liga I va rămâne neschimbat în urma auditului. Totuşi, în cazul în care UEFA descoperă nereguli, FRF va fi amendată de forul european. Totodată, clubul care care a fost nedreptăţit ar putea deschide acţiuni împotriva FRF, solicitând daune.

Duru a precizat că auditul poate dura cel mult o săptămână, dar nu se ştie când începe.

Conform clasamentului Ligii I, România trebuia să fie reprezentată în cupele europene de primele şase echipe, Oţelul, FC Timişoara (ambele în Liga Campionilor), FC Vaslui, Rapid, Steaua şi Dinamo (toate patru în Liga Europa). Însă formaţia bănăţeană nu primit licenţa pentru sezonul viitor, astfel că ea va fi înlocuită de FC Vaslui în Liga Campionilor, iar Gaz Metan Mediaş, locul şapte în sezonul trecut, va evolua în Liga Europa.

Vicecampioana FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, locul 15, nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, a anunţat, marţi, preşedintele Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu.

FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi. Gloria Bistriţa nu a primit licenţa pentru datorii la buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici