Sandu: Dacă s-au încălcat regulamentele la alegeri să răspundă cei responsabili, nu sunt implicat

Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că în cazul în care s-au încălcat regulamentele în organizarea alegerilor la preşedinţia federaţiei ar trebui să răspundă cei responsabili, precizând că nu s-a implicat în niciun fel în această problemă.

Urmărește
85 afișări
Imaginea articolului Sandu: Dacă s-au încălcat regulamentele la alegeri să răspundă cei responsabili, nu sunt implicat

Sandu: Dacă s-au încălcat regulamentele la alegeri să răspundă cei responsabili, nu sunt implicat (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"E treaba lor ce fac de aici încolo. Până acum pe mine nu m-a căutat nici actuala putere, nici altcineva din fosta conducere. Eu nu am luat legătura cu ei. Noii salariaţi din federaţie, şi nu mă refer la structura de conducere, să mă lase pe mine în pace cu ceea ce muncesc acum şi să nu mă calce pe bombeu. Atât le cer. Nu am nici în clin nici în mânecă cu tot ceea ce se speculează. Am anunţat de acum doi ani că nu mai candidez. Nu mă interesează ce se întâmplă. Dacă s-au încălcat regulamentele la alegeri să răspundă cei responsabili. Nu ştiu dacă se pot ataca alegerile, nici dacă reprezentanţii cluburilor şcolare ar fi avut dreptul să voteze la alegeri. Să se pronunţe cei din federaţie, care sunt responsabili pe treaba asta. Eu mi-am încheiat misiunea la Federaţia Română de Fotbal, sunt preşedinte de onoare şi am anumite prevederi prin contractul pe care l-am semnat cu federaţia, legat de competiţiile internaţionale, campionate europene, de sală şi alte sarcini care mi s-au trasat prin contract. Şi chiar mă ocup de aceste lucruri, nu mă uit nici în stânga, nici în dreapta, e problema lor. Să o rezolve", a declarat Sandu pentru MEDIAFAX.

Oficialul FRF a făcut precizarea că în urmă cu trei ani Comitetul Executiv a luat decizia de a modifica statutul în ceea ce priveşte trecerea cluburilor de drept public în subordinea asociaţiilor judeţene, la solicitarea FIFA, acestea fiind însă acceptate în competiţiile organizate de federaţie: "În 2011, în cadrul Comitetului Executiv s-a decis următorul lucru - cluburile de drept public, conform obligaţiei pe care a transmis-o FIFA, trebuiau să se transforme în cluburi de drept privat. Pentru asta s-a dat un termen de un an de zile ca direcţiile din cadrul federaţiei să ducă la îndeplinire hotărârea. S-au făcut modificările de statut. Statutul nu a apărut însă în 2012 pentru că a fost contestat pe la instanţe şi a ieşit în 2013. Deci prevederea din statut a Comitetului Executiv din câte îmi aduc eu aminte spunea cam aşa: cluburile de dept public să se afilieze la asociaţiile judeţene, dar să poată juca în competiţiile organizate de federaţie, ca să nu scazi foarte tare competiţiile şi să nu pierzi cluburi. Pentru că la clubruile şcolare şi liceele cu program sportiv au anumite criterii de clasificare pentru profesori. Şi atunci ei trebuiau să participe la un anumit nivel de competiţie pentru ca profesorii să poată primi calificative. Şi am fost de acord să joace în competiţiile organizate de federaţie, chiar dacă erau afiliate la asociaţiile judeţene. Mai departe nu ştiu ce s-a întâmplat, ce a făcut departamentul juridic, cu direcţia de afilieri şi licenţere. Nu ştiu care e situaţia actuală. Deci, dacă cineva atacă e treaba lor, ce treabă am eu cu cei care atacă? Nici nu ştiu cine poate ataca, sau dacă poate ataca, pentru că nu mă mai preocupă".

În statutul FRF este prevăzut că doar cluburile de drept privat ar fi trebuit să fie afiliate la federaţie, dar mai mulţi reprezentanţi ai grupărilor de drept public, cluburi şcolare, ar fi votat în cadrul Adunării Generale pentru alegerea preşedintelui, conform www.prosport.ro. În cazul în care orice club afiliat ar fi depus contestaţie în termen de 15 zile de la ultima Adunare Generală, alegerile pentru preşedinţia FRF ar putea fi anulate şi ar urma să se organizeze un nou scrutin.

Răzvan Burleanu a fost ales în 5 martie la conducerea Federaţiei Române de Fotbal, el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut contracandidatul său, fostul arbitru Vasile Avram.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici