Sandu: Privesc în urmă cu mândrie şi mi-aş dori să facă asta şi succesorul meu

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, la Adunarea Generală, ultima pe care o conduce din această postură, că este mulţumit de ceea ce a realizat în timpul mandatelor sale şi a afirmat că şi-ar dori ca acelaşi lucru să-l poate face şi succesorul său.

Urmărește
67 afișări
Imaginea articolului Sandu: Privesc în urmă cu mândrie şi mi-aş dori să facă asta şi succesorul meu

Mircea Sandu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Din păcate, ieri, pentru fotbalul românesc a fost o zi grea. Îmi pare rău pentru toţi, pentru nea Jean Pădureanu, care e de o viaţă în fotbal şi nu s-a ţinut cont de starea sa de sănătate. Îmi pare rău pentru Gică Popescu, care era candidatul cu o perspectivă bună de a ajunge în Comitetul Executiv. E greu o zi, dar ani. Trebuie să îi încurajăm, să fim alături de ei. Eu o să fiu. Pentru mine, ziua de azi reprezintă un final de mandat, cu bune şi cu rele, cu împliniri şi neîmpliniri. Personal, privesc în urmă cu mândrie şi mi-aş dori să facă asta şi succesorul meu", a declarat Sandu.

Sandu a afirmat că în timpul mandatelor sale echipa naţională a obţinut cele mai mari performanţe: "O accidentare la genunchi a făcut ca la 35 de ani şi după 408 meciuri şi 167 de goluri să încep o carieră în administraţie. Sub mandatul meu, echipa naţională a obţinut cele mai mari performanţe din acest secol, dar nu este meritul meu ci al lui Iordănescu, Ienei sau Piţurcă. Nu contest că au existat şi eşecuri, pe care mi le asum".

Mircea Sandu a precizat că va rămâne alături de membrii afiliaţi. "Uşa mea o să vă rămână deschisă. Nu de aici, ci de dincolo. V-am iubit, vă iubesc şi o să vă iubesc, chiar şi pe domnul Mititelu îl respect pentru ce a făcut, dar nu pentru că nu a respectat legea. Nu trebuie să mai fim duşmani. Domnule Mititelu, o să discutăm şi despre asta", a afirmat Mircea Sandu.

"Le mulţumesc părinţilor mei care m-au crescut într-un spirit de respect faţă de cei de lângă mine. Mulţumesc fratelui şi surorii mele care au avut grijă de mine în copilărie. Le mulţumesc profesorilor mei, îmi aduc aminte de învăţătoarea Ivan din clasa I, dirigintei mele, profesorilor mei, antrenorilor mei, lui Traian Tomescu, colegilor mei din acea perioadă, Sătmăreanu II sau Boloni, lui nea Angelo, care m-a selecţionat la nici 18 ani alături de titani ca Dinu, Lucescu, Sătmăreanu II. Mulţumesc presei, sponsorilor. Într-o pagină e istoria unui om", a adăugat Sandu.

Mircea Sandu s-a născut la 22 octombrie 1952, la Bucureşti, şi a fost jucător la echipele Progresul Bucureşti, Sportul Studenţesc şi Gloria Buzău. Atacantul Mircea Sandu a disputat 408 jocuri în prima divizie şi a marcat 167 de goluri. La echipa naţională, el a jucat de 18 ori, înscriind şase goluri. În 1986, Mircea Sandu a abandonat cariera de fotbalist.

Între anii 1987-1989 a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al clubului Sportul Studenţesc, în anul 1989 fiind numit secretar al Federaţiei Române de Fotbal, ocupându-se de echipele de copii şi juniori. În februarie 1990 a devenit secretar general al FRF, iar din luna august a aceluiaşi an a fost ales în funcţia de preşedinte executiv al FRF.

Timp de 24 de ani, Sandu a controlat tot ce s-a întâmplat în fotbalul românesc, porecla de "Naşul", primită pe vremea când era jucător, fiind la fel de potrivit şi în mandatele sale la conducerea federaţiei.

Membrii FRF trebuie să aleagă, miercuri, viitorul preşedinte dintre cinci candidaţi: Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici