Scandalul după golul Turciei la Euro ia aploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani. Ce este "salutul lupului", gestul făcut de Merih Demiral

Ambasadorul Turciei în Germania a fost convocat în legătură cu sărbătorirea golului de către un fotbalist turc prin "salutul lupului", a anunţat joi Ministerul german de Externe, amplificând o dispută diplomatică pe fondul informaţiilor potrivit cărora preşedintele turc Tayyip Erdogan va veni la Berlin în acest weekend.

3604 afișări
Imaginea articolului Scandalul după golul Turciei la Euro ia aploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani. Ce este "salutul lupului", gestul făcut de Merih Demiral

Scandalul după golul Turciei la Euro i-a aploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani. Ce este "salutul lupului", gestul făcut de Merih Demiral

Gestul făcut de jucător este legat de "Lupii cenuşii", o ramură de tineret ultranaţionalistă a Partidului Mişcării Naţionaliste din Turcia (MHP), un aliat al Partidului AK al lui Erdogan.
Salutul lupului nu este interzis în Germania, relatează Reuters.
 
Cu toate acestea, ministrul german de interne, Nancy Faeser, a precizat pe X că "utilizarea Campionatului European de Fotbal ca platformă pentru rasism este complet inacceptabilă".
 
UEFA, organismul de conducere al fotbalului european, a deschis o anchetă cu privire la celebrarea fundaşului central turc Merih Demiral după ce a marcat într-un meci de marţi seara din cadrul Campionatului European. Germania a condamnat gestul ca fiind rasist din cauza asocierilor sale cu extrema dreaptă.
 
Ministerul turc de Externe a declarat că ancheta UEFA a fost inacceptabilă şi că abordarea autorităţilor germane faţă de Demiral "a implicat xenofobie".
 
Ministerul l-a convocat pe ambasadorul Germaniei la Ankara din cauza disputei, a declarat miercuri o sursă diplomatică turcă.
 
Presa germană şi turcă a relatat joi că Erdogan ar urma să vină la Berlin sâmbătă pentru meciul Turciei cu Olanda.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici