Securitatea la Jocurile Olimpice va fi consolidată după invadarea terenului la turneul de fotbal

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au declarat că vor spori securitatea la Jocuri şi se vor asigura că personalul de securitate este disponibil şi bine instruit după invazia terenului la un meci de fotbal între Argentina şi Maroc, disputat miercuri.

Urmărește
144 afișări
Imaginea articolului Securitatea la Jocurile Olimpice va fi consolidată după invadarea terenului la turneul de fotbal

Securitatea la Jocurile Olimpice va fi consolidată după invadarea terenului la turneul de fotbal

Organizatorii au declarat că incidentul din timpul meciului de deschidere a turneului de fotbal - în care personalul de securitate a urmărit fanii în jurul terenului de pe stadionul Saint-Etienne - nu a reprezentat un risc major pentru securitate şi că lecţiile vor fi învăţate.

„Nu minimalizăm evenimentele de ieri", a declarat reporterilor directorul de securitate al Jocurilor Olimpice, Bruno Le Ray, citat de Reuters, adăugând că pentru următoarele meciuri de la Saint-Etienne, unde accesul la teren este mai uşor decât pe alte stadioane, va fi adus personal suplimentar şi bariere pentru mulţimi.

Le Ray a declarat că, în medie, 17 000 de agenţi vor asigura securitatea a aproximativ 40 de locuri de competiţie şi a aproximativ 100 de locuri necompetitive, cum ar fi Satul Olimpic, facilităţile de antrenament şi hotelurile.

În cele mai aglomerate zile, acest număr ar creşte la 22 000 de agenţi. Nivelul de personal depinde de sport, cu mai mult de 1 000 de agenţi desfăşuraţi pentru evenimente sportive majore de echipă, dar numai o fracţiune din aceasta pentru sporturi individuale, cum ar fi atletismul.

Le Ray a declarat că, în timp ce poliţia se va ocupa de securitatea în afara locaţiilor olimpice, securitatea în interior va fi asigurată de organizatori, care au contracte cu peste 110 firme de securitate.

El a declarat că angajarea unui număr suficient de agenţi de securitate a reprezentat o provocare la recentele Jocuri Olimpice, în special după pandemia COVID, când mulţi agenţi de securitate şi-au căutat de lucru în altă parte.

Pentru a reduce riscul de neprezentare - uneori între 10 şi 30 % din personal nu se prezintă la muncă - organizatorii au cerut companiilor să identifice cu până la 15 % mai mulţi agenţi.

El a recunoscut că organizatorii au avut dificultăţi în a găsi suficient personal feminin pentru a controla spectatorii de sex feminin, dar a spus că tehnologia va ajuta.

„Folosind detectoare de metale, personalul de securitate masculin poate controla spectatoarele fără a fi nevoie să le atingă", a spus el.

Echipamentele precum barierele, camerele şi detectoarele reprezintă mai puţin de jumătate din bugetul de securitate de 320 de milioane de euro al Jocurilor Olimpice de la Paris, restul fiind destinat în principal personalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici