Selecţionerul Iordănescu după înfrângerea cu Olanda: „Am închis o poveste frumoasă"

  • România a pierdut marţi partida cu Olanda din optimile de finală ale Euro 2024, scor 3-0, punând astfel capăt unui parcurs notabil în competiţie.
  • La finalul meciului, selecţionerul Edward Iordănescu a oferit câteva declaraţii emoţionante.
1454 afișări
Imaginea articolului Selecţionerul Iordănescu după înfrângerea cu Olanda: „Am închis o poveste frumoasă"

Selecţionerul Iordănescu după înfrângerea cu Olanda: „Am închis o poveste frumoasă"

„Astăzi am închis o poveste frumoasă, o poveste începută acum doi ani, cu o calificare de pe primul loc în grupa în care am întâlnit echipe solide, precum Elveţia, şi pe care echipa naţională a încheiat-o neînvinsă. O poveste pe care am continuat-o aici, în Germania, alături de suporterii echipei naţionale, veniţi în număr mai mare ca oricând. Echipa a făcut eforturi fantastice şi am reuşit să câştigăm grupa," a spus Iordănescu.

„Se închide drumul nostru la Euro şi rămânem cu foarte multe lucruri bune. Există şi o tristeţe, pentru că ne doream mai mult şi am dat tot ce am avut, în seara asta, cum am dat în fiecare seară în care am ieşit pe teren. Mulţumesc băieţilor, mulţumesc suporterilor, mulţumesc celor de acasă, mulţumesc tuturor românilor din întreaga lume care au susţinut echipa naţională. Regret că nu ne-am putut ridica la nivelul lor, pentru că ei sunt campionii Europei, noi din păcate nu am reuşit să facem asta."

Întrebat ce are nevoie România pentru a trece la nivelul următor, selecţionerul a subliniat importanţa muncii şi a învăţării din experienţe: „Într-o lună de vară nu poţi să compensezi zeci de luni de diferenţe. Trebuie să muncim şi să ne inspirăm din ce a făcut echipa naţională. Românii şi fotbalul românesc trebuie să rămână cu nişte lecţii clare. Românul când e unit cu românul poate să muncească bine. Românul când e hotărât poate să producă lucruri deosebite. Românul, când crede în visul lui şi dă totul pentru el, poate să producă lucruri fantastice."

Iordănescu a continuat cu un mesaj de unitate şi speranţă: „Hai să facem din această unitate, din această fantastică coeziune, între români, alături de echipa lor naţională, de ce nu, un nou început."

Întrebat dacă poate duce naţionala la un Mondial, selecţionerul a evitat să ofere un răspuns concret, dar a exprimat încredere în viitor: „Echipa naţională îşi cunoaşte drumul, ştie ce are de făcut, poate să crească în continuare. La echipa naţională am dezvoltat principii şi valori şi un spirit care sunt sigur că nu se va mai pierde."

Iordănescu a promis că după o pauză pe care o va lua alături de familie, va reveni pentru a discuta viitorul său cu conducerea Federaţiei Române de Fotbal, contractul său în fruntea naţionalei ajungând la capăt după evoluţia la Euro 2024.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici