Sezonul de raliuri se încheie la Vâlcea cu o concurenţă masivă pentru Tempestini

Ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri din 2024 va avea loc în acest weekend, în premieră, în Vâlcea, iar la start vor fi 55 de echipaje, campionul absolut Simone Tempestini având o concurenţă important în lupta pentru prima poziţie.

Urmărește
30 afișări
Imaginea articolului Sezonul de raliuri se încheie la Vâlcea cu o concurenţă masivă pentru Tempestini

Sezonul de raliuri se încheie la Vâlcea cu o concurenţă masivă pentru Tempestini

Matematic campion pentru a noua oară în ultimii 10 ani, pilotul de la Napoca Rally Academy va concura la Raliul Vâlcii fără nicio presiune a rezultatului, astfel că va lua startul la bordul unui Ford Fiesta Rally3, cu care a reuşit să se impună şi la Bacău, în vară.

O altă noutate pe care Tempestini a pregătit-o la ultima cursă a sezonului este faptul că în dreapta sa va sta Carmen Poenaru, unul dintre cei experimentaţi copiloţi din România. Cu 17 ani de experienţă în copilotaj, Carmen are inclusiv un titlu de campionă absolută, cucerit alături de Bogdan Marişca în 2017.

„A fost un an senzaţional, cu multe raliuri foarte bune, inclusiv pe plan internaţional, şi vreau să încheiem cu dreptul. Raliul Vâlcii e unul complet nou pentru mine, evident şi pentru ceilalţi, aşa că sunt nerăbdător să începem”, a spus pilotul în vârstă de 30 de ani.

Un total de 55 de echipaje s-au înscris la ediţia inaugurală a Raliului Vâlcii, inclusiv din Slovenia, Franţa, Bulgaria şi Austria. Printre cei aflaţi pe lista de start se află şi Manfred Stohl, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din Europa, cu peste 120 de etape în WRC şi un loc 4 la general în cea mai importantă competiţie de raliuri din lume.

O surpriză va fi prezenţa vicecampionului mondial de juniori, Norbert Maior, cu o maşină de top, un Citroen C2 Rally2. Va fi pentru prima oară când echipajul format din fraţii Maior, Norbert şi Francesca, se va afla la bordul unui astfel de model, după ce în ultimii ani au reuşit rezultate spectaculoase cu maşini cu o configuraţie inferioară. Astfel, cei doi se anunţă pretendenţi la victoria finală din acest weekend alături de Tempestini şi Andrei Gîrtofan.

De altfel, un total de 10 maşini Rally2 se vor duela pe macadamul din Vâlcea, iar printre piloţii care vor mai emite pretenţii la topul clasamentului se mai numără Călin Bucur, Adrian Teslovan, Jean Tatu sau Mihai Manole.

Raliul va începe vineri seară cu startul festiv, iar sâmbătă şi duminică sunt programate cele 11 probe speciale de pe macadam, lungimea fiindl de 123 de kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici