Shnaider, principala favorită, triumfă la Budapesta şi obţine al treilea titlu al anului

  • Diana Shnaider, principala favorită a turneului de tenis de la Budapesta, îşi continuă ascensiunea în clasamentul feminin mondial.
  • Ea a câştigat duminică titlul la Grand Prix-ul Ungariei, realizând o performanţă deosebită, prin câştigarea a trei turnee, pe trei suprafeţe diferite, în acelaşi sezon.
Urmărește
95 afișări
Imaginea articolului Shnaider, principala favorită, triumfă la Budapesta şi obţine al treilea titlu al anului

Shnaider, principala favorită, triumfă la Budapesta şi obţine al treilea titlu al anului

Shnaider a învins-o în finala de la Budapesta pe Aliaksandra Sasnovich, clasată pe locul 134, cu 6-4, 6-4, pentru a-şi adjudeca titlul pe zgură. Shnaider, aflată în prezent pe locul 28 mondial, cel mai bun din carieră, a avut nevoie de 95 de minute pentru a o învinge pe Sasnovich în două seturi, pentru a doua oară în acest an.

Shnaider a câştigat primul titlu din carieră pe hardul de la Hua Hin în februarie, iar apoi al doilea pe iarba de la Bad Homburg chiar înainte de Wimbledon.

Cu triumful ei de la Budapesta pe zgură, Shnaider a câştigat titluri WTA de simplu pe toate cele trei suprafeţe în acest an. Ea este prima jucătoare care câştigă titluri pe fiecare suprafaţă în acelaşi an de la Caroline Garcia în 2022.

În vârstă de 20 de ani, Shnaider este cea mai tânără jucătoare care reuşeşte să câştige un titlu pe fiecare suprafaţă într-un singur an, după ce Caroline Wozniacki, atunci în vârstă de 19 ani, a făcut acelaşi lucru în 2009.

Shnaider este, de asemenea, doar a treia jucătoare stângace din acest secol care câştigă titluri pe toate suprafeţele în acelaşi an. Angelique Kerber a reuşit performanţa în 2015, iar Petra Kvitova a făcut-o de două ori, în 2011 şi 2018.

Realizarea subliniază cât de repede a urcat Shnaider în clasament. Shnaider se afla pe locul 110 în urmă cu doar 12 luni, dar acum este pe punctul de a debuta în Top 25, după ce s-a impus la Budapesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici