- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (28.03.2019, 08:57)
- Departamentul Sport - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Simona Halep, la un meci distanţă de primul loc în clasamentul WTA
Simona Halep are nevoie de o singură victorie pentru a redeveni lider mondial şi pentru a începe sezonul favorit, de zgură, de pe locul 1 WTA. Şi-a egalat deja cea mai bună performanţă a carierei la Miami.
Urmărește
1395 afișări
Simona Halep poate reveni pe primul loc în clasamentul WTA
Cu un singur set cedat, în partida a doua, cu Polona Hercog, se poate spune că ediţia 2019 a turneului de la Miami este una bună pentru Simona. Este însă doar partea plină a paharului. Partea cealaltă lasă să se vadă o evoluţie cu turbulenţe pentru sportiva aflată la săptămână cu numărul 270 în Top 10 WTA.
Fluctuaţiile din joc nu s-au văzut dramatic în scorul final: diferenţa netă de valoare a mascat căderile
Simona Halep nu a avut doar un meci greu la Miami, cu Hercog. Partida în care au apărut problemele la genunchi, în faţa unei adversare care timp de două seturi a livrat probabil cel mai bun şi mai îndrăzneţ tenis al carierei, s-a încheiat destul de clar în favoarea Simonei, cu 6-2. În duelul cu Venus Williams, Simona a arătat cel mai bine, mai montată, însă chiar şi cu un match-up net favorabil şi extra-motivaţie în faţa unei sportive cu palmares impresionant, tot s-au putut vedea câteva momente de derivă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În sferturi, cu Qiang Wang, Simona Halep nu a reuşit nici pe departe să câştige pe cât de clar ar fi trebuit să o facă prin prisma diferenţei evidente din jocul de pe linia de fund a terenului. Primul set, închis abia după 44 de minute, cu două break-uri trecute în contul asiaticei, a arătat fisuri. În setul doi, a fost o prăbuşire, românca s-a inflamat de la o scânteie şi şi-a compromis practic manşa, intrând în zona de auto-sabotare care îl inflama la culme pe Darren Cahill, românca ducându-se singură aproape de starea de non-combat. La final de meci, Simona a recunoscut ceea ce a fost evident şi privitorilor: "m-am grăbit, m-am panicat. Apoi m-am calmat". La fel de adevărat este şi că doar o la fel de inexplicabilă şi imprevizibilă cădere a lui Wang i-a permis Simonei să treacă linia de finiş de la 1-5, la 7-5, fără set pierdut, în ciuda unei ridicări de nivel evidente în final de manşă, cădere care însă ar fi putut fi mult mai aspru pedepsită.
34 de greşeli neforţate pot însemna până la 8 game-uri şi jumătate făcute cadou - un lux periculos pentru o sportivă de top a cărei armă principală o reprezeintă chiar constanţa. Din fericire, Simona a avut una dintre cele mai bune rate de conversie a mingilor de break pe 2019 (88%, doar cu Vondrousova - la Indian Wells având procentaj de conversie de 100%, 5 din 5).
Miami drama, cu bis
La doi ani distanţă, Simona Halep pare a se fi întors la aceleaşi probleme care erau să o coste, în primăvara lui 2017, colaborarea cu Darren Cahill. Atunci, după ce Simona s-a lamentat non-stop în timpul duelului cu Konta, a refuzat orice fel de dialog, a renunţat să mai creadă în şansa sa şi îşi apostrofa antrenorul că dă din cap după ce ea greşea execuţii, australianul o anunţa că întrerupe unilateral colaborarea. Cahill avea ulterior să declare că s-a simţit obligat să facă asta, pentru binele Simonei, anticipând că doar un şoc o poate trezi şi readuce pe drumul cel bun.
La Miami 2019, microfoanele şi camerele de luat vederi au surprins momentul în care Simona a strigat spre lojă - "lasă-mă!". După un prim break câştigat în start de set doi, Simona a luat foc din nimic şi a pus totul pe pilot automat la viteza a cincea. Daniel Dobre a părăsit, pentru un schimb de terenuri loja sa, după un schimb de replici tăios cu Simona.
Simona Halep: Când greşesc sau face ea punct, nu mai aplaudaţi toţi!
Daniel Dobre: Am înţeles.
Simona Halep: Şi când am nevoie, să fie un pic mai energici băieţii ăia acolo.
Daniel Dobre: Ai avut un plan foarte bun şi îţi iese perfect cu schimbarea: minge mai înaltă - minge iute. Când ajungi departe, toate ai încercat să le dai prea drepte. Ea n-a făcut pasul înainte la voleu deocamdată. Şi atunci, poţi să le mai dai pe alea înalte, când e departe. Atâta tot, în rest ai jucat foarte bine. Acceptă lupta, ţi-au ieşit mingi frumoase. Când ai posibilitatea, intră în teren. Deci, aplaudăm, clar, şi îţi dăm energie. O ai şi joci bine.
Dialogul acesta a semănat mult cu muştruluiala aplicată lui Victor Ioniţă, în 2015. Primul episod s-a consumat în timpul finalei de la Indian Wells cu Jelena Jankovic. În setul decisiv, la 2-1, Halep l-a întâmpinat ironic pe Ioniţă: "Asta vrei tu să fac eu? Mişto... Şi eu vreau să mă încurajaţi mai tare şi să ţipaţi pe acolo. Aştia de ţipă sunt doar ai ei. E greu, dar mă rog, e ok.. E în regulă", a 'pliciuit' Simona. La turneul următor, la Miami, Simona îşi focaliza din nou tirul asupra lui Ioniţă în timpul unui meci cu Flavia Pennetta: “Bate din palmele alea, nu sta degeaba!”.
Cel mai tensionat moment al scurtei colaborări cu Daniel Dobre, consumat miercuri, în timpul duelului cu Wang, a relevat o Simona care, din nou, simte parcă nevoia unui vibe pozitiv. Poate fi eterna comparaţia nearticulată cu Darren Cahill, pe care Halep l-a transformat într-o definiţie a elementului pozitiv şi a pozitivităţii, antitetiză la propriul negativism.
Certitudinea: primul on-court-coaching de miercuri a fost radical diferit faţă de ceea ce s-a văzut în meciul cu Hercog, când românca a iniţiat un dialog serios legat de poziţionarea în teren cu Daniel Dobre şi a sorbit fiecare cuvânt al antrenorului.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe