Simona Halep şi-a anunţat retragerea din tenis, după ce a pierdut în primul tur la Transylvania Open: „Corpul meu nu mai duce. Nu vreau să plâng, am fost numărul unu mondial”

Simona Halep şi-a anunţat retragerea din tenis, după ce a pierdut în primul tur la Transylvania Open în faţa Luciei Bronzetti, scor 1-6, 1-6.

Urmărește
1759 afișări
Imaginea articolului Simona Halep şi-a anunţat retragerea din tenis, după ce a pierdut în primul tur la Transylvania Open: „Corpul meu nu mai duce. Nu vreau să plâng, am fost numărul unu mondial”

Simona Halep a jucat ultimul meci al carierei la Cluj-Napoca. Aceasta a anunţat că se retrage din tenis, în aplauzele spectatorilor.

Nu ştiu dacă cu tristeţe sau cu bucurie, cred că ambele sentimente mă încearcă, dar iau această decizie cu sufletul împăcat şi întotdeauna am fost realistă cu mine. Corpul meu nu mai duce atât de mult ca să ajung acolo unde am mai fost. De aceea am vrut să vin astăzi la Cluj să joc în faţa dumneavoastră şi să îmi iau la revedere pe terenul de tenis”, a spus sportiva, potrivit Eurosport.ro.

„Nu vreau să plâng, este un lucru frumos, am fost numărul unu mondial, am câştigat Grand Slam-uri, e tot ce mi-am dorit. Viaţa merge înainte, este viaţă şi după tenis şi sper să ne revedem de câte ori posibil. O să vin la tenis, o să joc tenis în continuare, dar ca să fiu competitivă necesită mult mai mult şi în momentul ăsta nu se mai poate”, a adăugat Simona Halep.

64 de săptămâni a fost Simona Halep pe primul loc în clasamentul WTA.

Simona Halep a cucerit două Grand Slam-uri în carieră, la Wimbledon şi Roland Garros, iar în total a câştigat 24 de turnee.

Titluri WTA de simplu: 24 – Melbourne, Toronto – 2022; Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) – 2020, Wimbledon (Grand Slam) – 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Începuturile carierei 

Potrivit site-ului oficial al Simonei Halep, aceasta început să joace tenis la 4 ani, fiind antrenată de fratele ei mai mare, iar la vârsta de 6 ani practica zilnic sportul alb. S-a mutat în Bucureşti la 16 ani pentru a-şi continua cariera în tenis avându-i pe Justine Henin şi Andrei Pavel ca exemple.

Simona a declarat: “Nu ştiu exact ce vârstă aveam, mergeam la turnee şi îmi era ruşine să mă încălzesc înainte de meciuri. Mergeam undeva în spatele terenurilor sau într-un colţ şi mă încălzeam. Am fost un copil foarte timid. Diferenţa se vedea în atitudine, fetele care veneau din ţări mai mari aveau mai multă încredere, erau mult mai relaxate şi acomodate cu tot felul de lucruri. La începututul carierei mele, eram mai reţinută şi mi-a luat ceva timp să mă obişnuiesc.”

Prima victorie semnificativă a fost în 2008, cu o semifinală la juniori la Australian Open, urmată în luna mai a aceluiaşi an de câştigarea a două turnee de junioare: ITF de 10.000 de la Bucureşti şi turneul Trofeo Bonfiglio. Cu 4 luni înainte de majorat, Simona urca pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului mondial rezervat sportivilor până în 18 ani la Roland Garros-ul dedicat juniorilor.

Anul 2009 deschidea rândul victoriilor, cu meciul câştigat pentru prima dată în faţa unei sportive din topul 100 WTA. La turneul ITF de la Saint Raphael, Simona a câştigat în faţa lui Angelique Kerber, aflată în acel moment pe locul 95 WTA.

Anul 2010 i-a adus prima mare performanţă într-un turneu WTA, la Marbella, în Spania. Venită din calificări, Halep a ajuns până în sferturile de finală, trecând printre altele de Iveta Benešová, (a 70-a jucătoare a lumii) şi de Sorana Cîrstea, (locul 36 mondial la acel moment). A urmat apoi şi prima finală a carierei într-un turneu WTA, la Fès, în Maroc.

Imediat după semifinala turneului ITF de la Biarritz din iulie 2010, Simona Halep se număra printre cele mai bune 100 de tenismene ale lumii.

Numele Simonei Halep s-a regăsit pentru prima dată în lista celor mai bune 50 de sportive ale lumii la finalul lui 2012, iar un an mai târziu, în august 2013, Simona intră în top 20. În luna noiembrie a aceluiaşi an Simona Halep îşi trece în palmares şi finala „Turneului Campioanelor” de la Sofia. Este cel de-al şaselea turneu al sportivei în cadrul căruia fost desemnată „WTA’s Most Improved Player”, devenind astfel prima jucătoare română de la Virginia Ruzici, în 1978, care a primit această distincţie.

Prestigiosul top 10 este atins de Simona în ianuarie 2014, dupa primul sfert de finală în turneul de Grand Slam Australian Open.

Simona a câştigat de-a lungul carierei alte 24 de turnee WTA la simplu (şase în 2013, două în 2014, trei în 2015, trei în 2016, unul în 2017, trei în 2018, unul în 2019, trei în 2020 şi două în 2022), dintre care cele mai importante sunt cele două titluri de Grand Slam – Roland Garros în 2018 şi Wimbledon în 2019 – şi turneele Premier Mandatory de la Indian Wells şi Madrid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici