- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (31.10.2017, 13:07)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Simona Halep şi Ion Caramitru vor fi cetăţeni de onoare ai Capitalei
Simona Halep şi Ion Caramitru vor primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, în urma unei decizii a consilierilor generali, exprimată în cadrul şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Urmărește
556 afișări
Simona Halep şi Ion Caramitru ar putea deveni cetăţeni de onoare ai Capitalei
Decizia de numire a lui Halep cetăţean de onoare al Bucureştiului a fost luată cu unanimitate de voturi.
Iniţiativa aparţine unui grup de consilieri generali PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, actorul Ion Caramitru, va fi numit cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti, a decis, marţi, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Decizia a fost luată cu majoritate de voturi. Consilierul general Ana Maria Ciceală (USR) s-a opus oferirii acestei distincţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Se propune acordarea acestui titlu având în vedere performanţele din întreaga sa carieră, puse în sujba tearului şi filmului românesc, precum şi dăruirea şi profesionalismul de care a dat dovadă în domeniul managementului cultural (…) Acordarea acestui titlu reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local”, potrivit proiectului CGMB.
Născut în 1942, într-o familie de aromâni, Caramitru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, când a şi debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în „Eminescu”, de Mircea Ştefănescu.
A fost actor şi regizor la Teatrul Bulandra, al cărui directorat l-a deţinut în perioada 1990 - 1993. A debutat pe marele ecran în filmul „Comoara din Vadul Vechi”, de Victor Iliu, în 1963, iar ulterior a deţinut roluri principale în peste 40 de pelicule. A interpretat peste 60 de roluri importante din dramaturgia românească şi universală, în ţară şi în străinătate.
Ion Caramitru a fost decorat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică desfăşurată de acesta.
Jucătoarea de tenis Simona Halep şi directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, actorul Ion Caramitru, ar putea primi titlul de cetăţeni de onoare ai Capitalei, potrivit unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Iniţiativa de a o numi pe Simona Halep cetăţean de onoare al Bucureştiului aparţine unui grup de consilieri generali PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Consilierii transmit, în expunerea de motive a proiectului, că, în ultima perioadă, performanţele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internaţional, iar lipsa de implicare şi susţinere a autorităţilor în dezvoltarea şi întreţinerea bazelor sportive, în finanţarea şi funcţionarea cluburilor sportive pentru copii şi juniori şi în atragerea tinerei generaţii către sport, a condus la reducerea masivă a practicării sportului de către copii.
"În acest context, performanţa Simonei Halep de a ajunge nr. 1 în clasamentul WTA şi de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă. Simona Halep a dovedit că, prin perseverenţă şi pasiune, poate depăşi orice obstacol în cariera sa şi a devenit model inspiraţional pentru viitoarele generaţii. Parcursul umitor al Simonei Halep este unul unic pentru un sportiv din România şi reprezintă un model pentru sportul românesc", se arată în proiect.
Simona Halep se menţine, pentru a patra săptămână la rând, pe primul loc în clasamentul WTA, dat publicităţii luni.
Tot în şedinţa de marţi a CGMB, este propus un proiect de hotărâre prin care să i se acorde acelaşi titlu şi directorului Teatrului Naţional din Bucureşti, actorul Ion Caramitru.
„Se propune acordarea acestui titlu având în vedere performanţele din întreaga sa carieră, puse în sujba tearului şi filmului românesc, precum şi dăruirea şi profesionalismul de care a dat dovadă în domeniul managementului cultural (…) Acordarea acestui titlu reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local”, se arată în propunerea CGMB.
Născut în 1942, într-o familie de aromâni, Caramitru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, când a şi debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în „Eminescu”, de Mircea Ştefănescu. A fost actor şi regizor la Teatrul Bulandra, al cărui directorat l-a deţinut în perioada 1990 - 1993. A debutat pe marele ecran în filmul „Comoara din Vadul Vechi”, de Victor Iliu, în 1963, iar ulterior a deţinut roluri principale în peste 40 de pelicule. A interpretat peste 60 de roluri importante din dramaturgia românească şi universală, în ţară şi în străinătate. Ion Caramitru a fost decorat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică desfăşurată de acesta.
Citeşte şi: Din lumea celor care cântă: "Cine a găsit tinereţea mea... " – un nou CD marca Sergiu Cioiu
Citeşte şi: Twitter va elimina materialele publicitare provenite de la organizaţiile media RT şi Sputnik
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe