Simone Tempestini a câştigat Raliul Moldovei pentru a cincea oară

Pilotul clujean Simone Tempestini s-a impus pentru a cincea oară în Raliul Moldovei Bacău şi mai are nevoie de numai 3 puncte în ultimele trei etape ale sezonului pentru a deveni a noua oară campion naţional absolut al României.

Urmărește
283 afișări
Imaginea articolului Simone Tempestini a câştigat Raliul Moldovei pentru a cincea oară

Cu 4 victorii din 5 posibile în 2024 pe plan intern, Tempestini a ales să concureze la Bacău pe un model cu configuraţie inferioară faţă de cel cu care era obişnuit, însă chiar şi aşa, a avut o prestaţie entuziasmantă şi a câştigat 8 din cele 12 probe speciale. Evenimentul, desfăşurat într-un cadru idilic, pe traseu de macadam, atât pe dealuri, cât şi în pădurile din jurul Bacăului, a fost unul de succes, atrăgând şi numeroşi fani pe probele speciale.

Echipajul de la Napoca Rally Academy, format din Tempestini şi copilotul Sergiu Itu, pe un model Ford Fiesta Rally3, a fost cronometrat cu un timp total de 1:26:28.4 la capătul celor 119 kilometri, fiind mai rapid cu 23,6 secunde decât următorul clasat, Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2). Pe poziţia a treia a podiumului s-au clasat Bogdan Cuzma şi Florin Dorca, pe Skoda Fabia Rally2 Evo, la un minut şi 32 de secunde de lideri.

Etapa organizată de echipa lui Adrian Răspopa s-a desfăşurat în prima zi în zona Moineşti, iar în cea de-a doua în jurul Bacăului, încheindu-se pe circuitul Speed Park. La final, la ceremonia de premiere, i s-a dedicat un moment emoţionant fostului pilot şi iniţiator al Raliului Moldovei, decedat chiar la un raliu, acum 3 ani.

Pentru Tempestini e al cincilea succes pe macadamul din judeţul Bacău după reuşitele din 2017, 2018, 2022 şi 2023, de altfel toate ediţiile la care a participat în acest interval de timp.

În acest moment, după şase etape scurse din sezonul curent al Campionatului Naţional de Raliuri Betano, Tempestini are 184 de puncte, în timp ce următorul clasat, Andrei Gîrtofan, a strâns 128,2 puncte. Pentru a devenit campion matematic pentru a noua oară în carieră, clujeanul mai are nevoie de numai 3 puncte în ultimele etape, asta dacă Gîrtofan va câştiga toate aceste raliuri. În caz contrar, Tempestini doar trebuie să mai ia startul la un raliu, fiind obligat de regulament.

Astfel, Simone Tempestini îl va depăşi pe Titi Aur la numărul total de titluri de campion absolut, acesta din urmă având 8 trofee cucerite între 1995 şi 2006. Primul titlu pentru clujean a venit în 2015, când avea doar 21 de ani, de atunci ratând primul loc într-un singur sezon.

Ultimele trei etape ale sezonului 2024, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, vor avea loc la Iaşi (31 august - 1 septembrie), Braşov (21-22 septembrie) şi, în premieră, la Vâlcea (26-27 octombrie).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici