Simone Tempestini a revenit pe podiumul Campionatului European de Raliuri

Multiplul campion naţional Simone Tempestini a revenit pe podiumul general al Campionatului European de Raliuri (FIA ERC) după ce a terminat pe locul 4 la Rally di Roma Capitale, etapă la care au participat peste 100 de echipaje şi în care românul a fost lider al clasamentului în prima jumătate.

Urmărește
84 afișări
Imaginea articolului Simone Tempestini a revenit pe podiumul Campionatului European de Raliuri

Simone Tempestini a revenit pe podiumul Campionatului European de Raliuri

Pilotul clujean a ocupat prima poziţie după primii 100 de kilometri, cedând chiar pe ultimă probă a zilei de sâmbătă, când a fost depăşit de campionul absolut al Italiei, Andrea Cugnola cu doar 7 zecimi de secundă. Duminică, Tempestini a rămas pe 2 până pe pe a 10-a probă specială, când un accident al lui Mads Ostberg a întrerupt proba şi s-au acordat timpi forfetari pentru toţi, românul fiind defavorizat, astfel că a trecut pe 3.

În cele din urmă, echipajul format din Tempestini şi Sergiu Itu a fost al patrulea, la doar 4,2 secunde de podium după aproape 200 de kilometri parcurşi. De altfel, între locul 2 şi 5, diferenţa a fost de mai puţin de 10 secunde, fiind unul dintre cele mai intense raliuri ale sezonului în raliul internaţional.

A fost cel mai bun rezultat al unui echipaj românesc la Rally di Roma Capitale, cea mai bună performanţă fiind înregistrată tot de Tempestini/Itu în 2020, când s-a clasat pe locul 5. Graţie acestui rezultat, Tempestini a urcat pe locul 3, depăşindu-i în clasament pe norvegianul Mads Ostberg, fost campion mondial WRC2, şi pe campionul Poloniei, Mikołaj Marczyk.

"A fost un raliu incredibil, în care diferenţele au fost de doar secunde după trei zile de competiţie. Mă bucur că am reuşit să ajungem cu maşina întreagă la final. Duminică a fost mai greu, dar până la urmă am recuperat câteva poziţii în clasament şi suntem pe 3", a spus Tempestini la final.

Astfel, sportivul de la Napoca Rally Academy are 59 de puncte, iar singurii care sunt în faţa sa sunt Haydden Padon (89p) şi Mathieu Franceschi (82p). Ultimele trei etape ale sezonului se vor desfăşura în Cehia, Marea Britanie şi Polonia.

Tot la Rally di Roma Capitale a concurat şi singurul pilot tetraplegic din Campionatul European, Ciprian Lupu, care a reuşit să ajungă cu bine la finiş, pe locul 68, însă cu un timp mai bune decât la prima sa participare de anul trecut.

Din Italia, Simone Tempestini şi Sergiu Itu vor pleca direct pe Bacău, acolo unde va avea loc Raliul Moldovei, a şasea etapă din campionatul naţional. În cazul unei victorii, cei doi vor fi virtual campioni, mai având nevoie doar de o prezenţă la unul dintre următoarele trei raliuri ale sezonului 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici