Simone Tempestini luptă pentru titlul european la raliuri în acest weekend

Intrat în istorie ca singurul pilot român cu 9 titluri de campion naţional absolut, Simone Tempestini va concura în acest weekend la Raliul Sileziei, etapa finală a Campionatului European, acolo unde poate deveni campion cu echipa sa, MRF Tyres Team.

Urmărește
52 afișări
Imaginea articolului Simone Tempestini luptă pentru titlul european la raliuri în acest weekend

Simone Tempestini luptă pentru titlul european la raliuri în acest weekend

După ce în ultimele trei săptămâni a câştigat două curse pe plan intern, Raliul Braşovului şi Super Rally Bucureşti, Tempestini a plecat spre Cracovia, Polonia, acolo unde se dă lupta decisivă în competiţia continentală.

Clujeanul a semnat în vară cu MRF Tyres, aflată pe locul 2 în clasamentul echipelor, iar în cazul unui rezultat notabil în acest weekend, poate deveni primul român campion european în această divizie. Tempestini face echipă cu britanicul Meirion Evans, italianul Andrea Mabellini şi belgianul Amauri Molle.

Raliul din Polonia va debuta în această seară cu super speciala de la Katowice şi va avea un total de 14 probe speciale pe o lungime de 180 de kilometri. Peste 60 de echipaje de pe întreg continentul sunt înscrise la startul etapei care va stabili numele campionilor europeni din acest an.

Tempestini va pilota modelul Skoda Fabia RS, cu care este deja obişnuit, însă va avea o noutate în dreapta, copilotul său urmând să fie Francesca Maior, cea care a fost campioană europeană de juniori anul trecut alături de fratele ei mai mare, Norbert. Francesca este şi ea legitimată la Napoca Rally Academy, ca Simone.

„E o cursă importantă nu doar din prisma rezultatului pentru titlul de la echipe, dar şi pentru ceea ce va urma anul viitor. Suntem încrezători şi am încredere că, împreună cu Francesca, vom face un raliu bun şi cu un rezultat cel puţin la fel de bun”, a spus Tempestini.

În acest moment, clasamentul echipelor este dominat de BRC Racing Team, cu 163 de puncte, în timp ce MRF, campioana ultimelor două sezoane, este pe 2, cu 137 de puncte. Aflat pe 5 în topul individual, dacă va obţine un loc pe podium în Polonia, Tempestini poate încheia sezonul pe podium.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici