Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din România: Poate că s-a dorit ca arbitrajul să devină vulnerabil la presiunile financiare

În urma deciziei Comitetului Executiv al FRF de a reduce baremurile cavalerilor fluierului, Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din România (SAFR), consideră că aceştia vor deveni mai vulnerabili la presiuni, inclusiv la cele financiare.

Urmărește
261 afișări
Imaginea articolului Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din România: Poate că s-a dorit ca arbitrajul să devină vulnerabil la presiunile financiare

Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din România: Poate că s-a dorit ca arbitrajul să devină vulnerabil la presiunile financiare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această hotărâre a apărut după ce arbitrii au semnalat că există o îngăduinţă nocivă faţă de persoanele din fotbalul românesc care îi jignesc şi nu sunt sancţionate (cu toate că regulamentul include prevederi foarte clare în acest sens). În condiţiile noului barem, arbitrajul va fi mai vulnerabil la presiunile de tot felul, inclusiv la cele financiare. Poate că şi asta s-a dorit. Departe de a fi o «lecţie», măsura afectează şi perspectiva, îndepărtând tinerii care doresc să devină arbitrii", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX de către SAFR.

Sindicatul Arbitrilor susţine că în urma înjumătăţirii baremurilor, un arbitru va câştiga în medie 700 de lei pe lună. "După înjumătăţirea baremului un arbitru va câştiga în medie 700 de lei pe lună. Adică salariul minim pe economie. Nu e un venit decent pentru elita arbitrilor din România. Noi am decis să ne pregătim în continuare. Dorim să fim în cea mai bună formă, să arbitrăm cât mai corect şi aşteptăm momentul când ne vom putea exprima mai coerent împotriva atacurilor injuste îndreptate împotriva noastră. Un arbitru asistent are aceleaşi cheltuieli, venitul este mai mic şi poate exista şi varianta să nu mai rămână cu nimic", completează SAFR.

SAFR se întreabă care au fost motivele care au dus la reducerea baremurilor de arbitraj. "S-a motivat că fotbalul, că şi societatea românească, se confruntă cu criza economică. Dar când vor fi aduse brigăzi străine, cu cheltuieli mult mai mari, nu va mai fi criză? Ce criterii au stat la baza noului barem de arbitraj?
Banii încasaţi de LPF pentru drepturile TV sunt mai mulţi, pentru că a crescut valoarea campionatului, sau pentru că televiziunile vând scandalurile provocate de conducătorii de cluburi şi promovează personaje care jignesc arbitrii şi… fac audienţă?".

Comitetului Executiv al FRF a ratificat în şedinţa de săptămâna trecută, hotărârea Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal privind reducerea la jumătate a baremurilor de arbitraj la nivelul campionatului Ligii I, decizie valabilă până la sfârşitul sezonului competiţional 2011-2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici