Singura etapă montană de drift a sezonului 2024, în acest weekend pe TransRarău

A patra etapă din Campionatul Naţional de Drift va avea loc în acest weekend, pe TransRarău, la o altitudine de peste 1.500 de metri, competiţia din judeţul Suceava anunţându-se cea mai mare provocare a sezonului pentru piloţii din 4 ţări înscrişi la start, anunţă RoDrift.

Urmărește
124 afișări
Imaginea articolului Singura etapă montană de drift a sezonului 2024, în acest weekend pe TransRarău

Singura etapă montană de drift a sezonului 2024, în acest weekend pe TransRarău

TransRarău se întoarce în calendarul naţional de drift după un an de pauză şi runda programată să aibă loc sâmbătă şi duminică pe traseu montan va fi una crucială în lupta pentru trofeul final. Lider provizoriu, Gabi Imre jr îşi poate asigura, în cazul unei victorii, titlul de campion din punct de vedere matematic, ceea ce l-ar transforma în cel mai tânăr deţinător din istoria acestui sport în România.

Imre jr, care va împlini 18 ani pe 15 septembrie, are 290 de puncte după 3 etape, şi este urmat în clasament de bulgarul Ivan Ivanov (240p), Natalia Iocsak (233p) şi Yordan Mladenov (180p). În afară de TransRarău, în calendar mai este doar etapa finală de pe 7-8 septembrie, din Piaţa Constituţiei.

În total, aproape 40 de piloţi sunt înscrişi la etapa considerată printre cele mai dure din Europa. Printre cei care vor fi prezenţi pe traseu şi care vor să obţină victoria se numără şi favoriţii locali, Bogdan Pădurariu şi Răzvan Frăţianu, ultimul având în palmares şi două titluri de campion naţional absolut.

"TransRarău a fost dintotdunea una dintre cele mai provocatoare locuri pentru piloţi pentru că traseul este în urcare şi unul extrem de spectaculos. Sunt convins că publicul spectator se va bucura să revadă driftul aici şi piloţii sunt gata să ofere nişte battle-uri intense, roată la roată", a declarat Denis Manea, vicepreşedintele RoDrift.

Vineri seară, fanii motorsportului vor avea ocazia de a-i vedea îndeaproape pe piloţi la startul festiv, care va avea loc pe esplanada Casei de Cultură din Câmpulung Moldovenesc. Sâmbătă, începând cu ora 9:00, vor începe antrenamentele pe deja celebrul drum 175B (TransRarău), urmate de calificări, iar duminică sunt programate battle-urile pentru victoria de etapă de la ora 16:00. Preţul unui bilet este de 50 de lei şi poate fi achiziţionat atât online de pe rodrift.ro, cât şi direct de la faţa locului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici