Sinner devine primul jucător care depăşeşte 10 milioane de dolari în premii câştigate în 2024

  • Jucătorul de tenis Jannik Sinner a avut un sezon 2024 foarte reuşit, câştigând două turnee de Grand Slam.
  • Acest lucru face ca italianul să devină primul jucător din acest an care a depăşit 10 milioane de dolari în premii în bani.
Urmărește
154 afișări
Imaginea articolului Sinner devine primul jucător care depăşeşte 10 milioane de dolari în premii câştigate în 2024

Sinner devine primul jucător care depăşeşte 10 milioane de dolari în premii câştigate în 2024

Jannik Sinner a câştigat în 2024 şase trofee, inclusiv două titluri de Grand Slam. Unul dintre acestea a fost recent încheiatul US Open, unde Sinner a reuşit să câştige peste 3,6 milioane de dolari, potrivit Tennis Infinity.

Acesta este cel mai consistent premiu din acest an, care a contribuit la suma totală câştigată de liderul mondial, ajungând astfel la exact 10.590.709 dolari. El a depăşit totalul lui Carlos Alcaraz, care se află la 8.155.657 de dolari după US Open.

Dacă spaniolul ar fi câştigat US Open, ar fi fost în poziţia lui Sinner de a ocupa primul loc în clasamentul premiilor câştigate şi de a depăşi 10 milioane de dolari. Pe lângă US Open, Sinner a câştigat recent şi Cincinnati Open.

Acesta i-a adus 1.049.460 de dolari. A fost al doilea eveniment ATP Masters 1000 pe care l-a câştigat în acest an, după Miami Open, care a crescut soldul bancar al italianului cu 1.100.000 de dolari.

Unele dintre evenimentele pe care nu le-a câştigat au contribuit, de asemenea, foarte mult la totalul său. Spre exemplu, Wimbledon, care i-a adus aproape 375.000 de lire sterline (490.000 de dolari).

Roland Garros este un alt eveniment unde nu a triumfat, dar a ajuns în semifinale acolo, câştigând peste 650.000 € (716.000 de dolari), astfel încât Wimbledon şi Roland Garros i-au adus, de asemenea, peste un milion de dolari în premii totale.

Între aceste evenimente, Sinner a jucat la Halle şi a câştigat turneul ATP 500, care i-a adus alţi 421.790 €. Openul de la Indian Wells este, de asemenea, unul la care a făcut o cursă lungă, dar din cauza poveştii sale cu dopajul, Sinner a fost privat de toate punctele şi premiile în bani. Dacă le-ar fi păstrat, totalul premiilor în bani s-ar fi apropiat de 11 milioane de dolari.

Câştigând Australian Open, italianul a început anul cu un premiu de 3.150.000 de dolari australieni (2.100.000 de dolari).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici