Sinner obţine la Halle prima victorie la debutul său ca lider mondial

  • Jannik Sinner a supravieţuit marţi unui meci dificil la debutul său ca lider mondial la Openul de tenis de la Halle, Germania.
  • În primul său meci pe iarbă din acest sezon, principalul favorit a trecut cu brio de pierderea primului set, învingând cu 6-7(8), 6-3, 6-2 pe olandezul Tallon Griekspoor.
Urmărește
167 afișări
Imaginea articolului Sinner obţine la Halle prima victorie la debutul său ca lider mondial

Sinner obţine la Halle prima victorie la debutul său ca lider mondial. Sursa foto: Mediafax Foto

Meciul de debut al italianului în calitate de număr unu mondial în clasamentul ATP a fost însă sub semnul dezechilibrului. Sinner s-a chinuit să-şi găsească echilibrul în prima oră la Halle, nereuşind să convertească două mingi de set în tie-break-ul din setul inaugural, iar mai târziu s-a confruntat cu o triplă minge de break în setul secund.

„A fost cu siguranţă greu din punct de vedere mental", a declarat Sinner în interviul de pe teren. „Am fost condus cu 5/1 în tie-break în primul set. Dar asta se poate întâmpla, mai ales pe această suprafaţă, se poate întâmpla foarte, foarte repede. Cred că am fost bine din punct de vedere mental. M-am luptat în setul al doilea, 0/40 pe serviciul meu. Dacă el face acel punct, era şi mai dificil.

"Dar totul este să încerci să îţi recapeţi încrederea, mai ales pe această suprafaţă şi am arătat asta. Sper să pot arăta un tenis bun şi în turul următor."

Punctul de cotitură pentru Sinner, după ce a pierdut primul set, a venit pe serviciul său, la 2-2 în setul secund, când a revenit de la 0/40, câştigând cinci puncte consecutive.

Italianul a obţinut apoi primul său break al meciului şi de acolo a fost apoi de neoprit, închizând meciul după două ore şi 22 de minute. Având ca obiectiv al patrulea său trofeu din 2024 şi primul său titlu pe iarbă, Sinner a servit 15 aşi şi a salvat toate cele patru mingi de break cu care s-a confruntat, potrivit Infosys ATP Stats.

Sinner, care şi-a îmbunătăţit la 5-0 seria întâlnirilor directe cu Griekspoor, îl va înfrunta în continuare pe Fabian Marozsan. Maghiarul l-a învins pe Roman Safiullin cu 7-5, 4-6, 6-1.

Tot în meciurile de marţi de la Halle, americanul Marcos Giron l-a învins pe finalistul de anul trecut Andrey Rublev cu 6-4, 7-6(5) şi a obţinut prima sa victorie în Top 10 din acest sezon. Giron (48 ATP) a răzbunat înfrângerea de luna trecută de la Roma în faţa celui de-al patrulea favorit.

Campionul în exerciţiu Alexander Bublik a avansat cu o victorie cu 7-6(1), 6-4 împotriva lui Max Purcell, iar James Duckworth l-a învins cu 6-4, 6-4 pe Joao Fonseca. Arthur Fils, finalistul de anul trecut al Next Gen ATP Finals, a trecut de Tomas Machac cu 6-4, 6-4 în 70 de minute. Christopher Eubanks l-a eliminat pe Pedro Martinez cu 6-3, 6-4.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici