„Situaţia este critică": Un club legendar din Franţa riscă să fie lichidat şi să dipară

Preşedintele clubului de fotbal francez Girondins Bordeaux, Gérard Lopez, a recunoscut pentru Le Parisien că există riscul ca legendarul club francez să fie "lichidat şi să dispară". Conducerea formaţiunii încearcă să strângă 42 de milioane de euro în următoarele cinci zile.

Urmărește
626 afișări
Imaginea articolului „Situaţia este critică": Un club legendar din Franţa riscă să fie lichidat şi să dipară

„Situaţia este critică": Un club legendar din Franţa riscă să fie lichidat şi să dipară

După luni de tăcere, Gérard Lopez a vorbit în sfârşit. Iar cuvintele sale sunt cel puţin îngrijorătoare, deoarece viitorul nu pare deloc lipsit de griji pentru Bordeaux.

Retrogradaţi administrativ în Liga Naţională la 9 iulie, Marines et Blancs sunt în impas după eşecul preluării lor de către grupul Fenway. Cu cinci zile înainte de vizita DNCG (Direction Nationale du Contrôle de Gestion/ Departamentul Naţional de Control Managerial) clubul are o datorie de 42 de milioane de euro.

„Există trei scenarii pe masă, inclusiv lichidarea şi dispariţia clubului", a avertizat preşedintele Bordeaux, Gérard Lopez, într-un interviu acordat AFP. Acesta din urmă, care nu intenţionează să reinvestească, recunoaşte o situaţie „critică" pentru sextupla campioană a Franţei, care a fost şi în cupele europene în urmă cu şase ani. "Nepromovarea în L1 în sezonul trecut a fost un adevărat duş rece, o adevărată lovitură", îşi aminteşte Lopez, amintindu-şi de înfrângerea nefastă cu 0-1 de la Annecy, în penultima zi de campionat.

„Nu vreau să dau speranţe false. Lucrăm la toate cele trei scenarii", a recunoscut preşedintele Girondins, care a investit deja 60 de milioane de euro din banii săi din 2021. Primul este să găsim un partener de ultim moment. Am fost abordaţi de o mulţime de oameni, dar din păcate nu au resursele necesare", a spus el.

Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că posibilitatea de a găsi un acţionar capabil să acopere o astfel de datorie pe termen scurt este, în cel mai bun caz, puţin probabilă. A doua opţiune este „lichidarea şi dispariţia clubului", a continuat Lopez, care insistă că face tot posibilul pentru a evita acest lucru. „În cele din urmă, există exemplul unei salvări în stilul Strasbourg, cu o mutare în diviziile inferioare şi o pauză de doi până la trei ani pentru reconstrucţie.

Lopez se referă aici la exemplul RC Strasbourg, care a fost retrogradată în National 3 (divizia a cincea) în 2011, după ce a cerut falimentul, şi apoi a revenit în Ligue 1 în 2017. Bastia, retrogradată la acelaşi nivel în 2017, s-a stabilizat de asemenea de atunci în Ligue 2. Alte cluburi - cu mai puţin prestigiu şi un palmares mai mic - nu şi-au revenit niciodată după aceste retrogradări administrative, cum ar fi Le Mans şi Tours.

Oricum ar fi, Girondins şi cele 69 de sezoane petrecute în Ligue 1 (doar OM face mai mult) ar cunoaşte atunci cea mai vertiginoasă cădere din lunga lor istorie profesională, începând din 1937. Iar Gérard Lopez îşi va încheia cei trei ani de preşedinţie a clubului pe o notă catastrofală, cu, pe lângă potenţiala dispariţie a secţiei masculine, coborârea echipei feminine din Liga Campionilor în divizia a doua în doi ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici