Prima pagină » Sport » Ronaldo şi Maguire, cei mai abuzaţi pe Twitter, potrivit unui studiu

Ronaldo şi Maguire, cei mai abuzaţi pe Twitter, potrivit unui studiu

Cristiano Ronaldo şi Harry Maguire de la Manchester United au fost cei mai abuzaţi jucători pe Twitter în sezonul trecut, potrivit unui nou raport publicat marţi şi citat de Reuters. Opt jucători de la Manchester United sunt în top 10 al jucătorilor abuzaţi pe Twitter.
Ronaldo şi Maguire, cei mai abuzaţi pe Twitter, potrivit unui studiu
Rafael Hekman
03 aug. 2022, 09:51, Sport

Aproape trei sferturi dintre fotbaliştii din Premier League au primit mesaje abuzive, unii dintre ei fiind abuzaţi chiar zilnic.

Raportul, realizat de The Alan Turing Institute şi Ofcom şi folosind o nouă tehnologie de învăţare automată, a analizat 2,3 milioane de mesaje adresate jucătorilor din Premier League în primele cinci luni ale sezonului 2021-22.

Acesta a descoperit 60.000 de mesaje considerate abuzive, 68% dintre jucătorii din prima ligă primind cel puţin un mesaj în această perioadă.

Unul din 14 jucători a primit tweet-uri abuzive în fiecare zi, potrivit raportului, jumătate din toate mesajele abuzive fiind direcţionate către 12 jucători, care au primit în medie 15 pe zi.

Ronaldo a primit 12.520 de tweet-uri abuzive, în timp ce Maguire a avut 8.954, iar Marcus Rashford, tot de la Manchester United, a avut al treilea cel mai mare total, cu 2.557.

Opt jucători de la Manchester United au figurat în top 10.

Atacantul echipei Tottenham Hotspur, Harry Kane, căpitanul Angliei, şi Jack Grealish, de la Manchester City, au fost singurii fotbalişti care nu sunt de la Manchester United în top 10.

Ca şi club, jucătorii de la Tottenham au avut cel mai mare procent din totalul tweet-urilor care au fost abuzive, 3,7%.

„Aceste constatări crude scot la iveală măsura în care fotbaliştii sunt supuşi la abuzuri josnice pe reţelele de socializare”, a declarat Dr. Bertie Vidgen, autorul principal al raportului şi şeful departamentului de siguranţă online de la Institutul Alan Turing.

„Deşi abordarea abuzului online este dificilă, nu putem lăsa abuzul fără răspuns. Trebuie să se facă mai mult pentru a opri cele mai grave forme de conţinut, pentru a ne asigura că jucătorii îşi pot face treaba fără a fi supuşi la abuzuri.”

Cu toate acestea, raportul nu are numai veşti proaste, 57% din toate tweet-urile fiind pozitive faţă de jucători.

În replică, un purtător de cuvânt al Twitter, citat de BBC, a declarat că a salutat studiul, dar a precizat că a implementat o serie de funcţii de siguranţă pentru a împiedica ca astfel de postări să ajungă la persoane fizice.

„Ne-am angajat să combatem abuzurile şi, aşa cum se subliniază în politica noastră privind comportamentul faţă de manifestările de ură, nu tolerăm abuzul sau hărţuirea persoanelor pe bază de rasă, etnie, sex, identitate de gen sau orientare sexuală”, a spus acesta.