Sport în siguranţă şi la sala de fitness. Cum s-au schimbat antrenamentele în pandemie

  • Antrenorii de fitness spun că e safe să mergi să faci mişcare în sălile de sport
  • Românii cheltuie anual 250 mil. euro pe abona­men­te la sălile de sport
  • Peste 800.000 de români sunt membri ai unei săli de sport
  • România, pe locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte obezitatea infantilă
Urmărește
751 afișări
Imaginea articolului Sport în siguranţă şi la sala de fitness. Cum s-au schimbat antrenamentele în pandemie

Sportul nu ţine cont de criză. Nici măcar în primăvară, când restricţiile au închis sălile de fitness, cei care iubesc să facă mişcare frecvent nu s-au lăsat învinşi de lenea care poate apărea când stai prea mult în casă. Antrenorii de fitness şi-au mutat atunci masiv activitatea în online. 

Acum sălile de sport sunt deschise, iar trainerii te asigură că eşti în siguranţă acolo. Însă antrenamentele nu mai sunt la fel ca înainte, ci mai limitate.
 
„Din toate activităţile poate doar stomatologia este mai sigură decât o sală de fitness. La partea de antrenamente de grup, sunt 10 metri pătraţi pentru fiecare participant. Scăderea este undeva la 50-60% pentru că din start, cu noile reguli, se limitează accesul în sală cu 55%. Dacă înainte se lucra într-o sală mare cu 30-35 de participanţi, acum limita este de 15”, spune Daniel Doroftea, antrenor.
 
Eduard Andrei este profesor de limbi străine şi iubeşte sala de sport. Nu renunţă la pasiunea lui la care lucrează intens de doi ani din cauza virusului. 
Spune că se simte în siguranţă la sală, unde e prezint în fiecare zi.
 
„Ulterior, am apelat la serviciile unui antrenor personal şi am prins microbul, ca să zic aşa. Acum mi-ar fi foarte greu să renunţ la antrenamente. Antrenamentele online pentru mine au fost soluţia de compromis. Se preia temperatura, lumea foloseşte dezinfectant, aparatele sunt dezinfectate periodic. Merg şi eu în siguranţă şi cu inima împăcată”, povesteşte el.
 
  • România: valoarea pieţei de fitness - 250 mil. euro
  • Germania: valoarea pieţei de fitness - 5,3 mld. euro
  • 4,8% din români fac mişcare într-un centru de fitness (Eurostat)
  • 44% = media Uniunii Europene (Eurostat)
  • 74% din finlandezi fac mişcare constant (Eurostat)
  • danezi - 73% (Eurostat)
  • austrieci - 72% (Eurostat)
  • 8% dintre copiii români sunt obezi
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici