Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor fi decoraţi la Palatul Cotroceni

Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris vor fi decoraţi, miercuri, Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Urmărește
108 afișări
Imaginea articolului Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor fi decoraţi la Palatul Cotroceni

Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor fi decoraţi la Palatul Cotroceni

România a încheiat participarea la Jocurile Paralimpice cu un bilanţ impresionant: Alexandru Bologa a câştigat o medalie de aur la para judo, clasa J1, categoria -73 kg, iar Camelia Ciripan a obţinut bronzul la para tenis de masă, simplu feminin, categoria WS6. De asemenea, Daniel Vargoczki s-a clasat pe locul 7 la para judo, iar Eduard Novak, la para ciclism, a înregistrat două locuri 7 şi un loc 10, înainte de a se retrage din competiţie.

În competiţia olimpică, România a obţinut 9 medalii - 3 de aur, 4 de argint şi 2 de bronz - şi s-a clasat pe poziţia 23 în clasamentul pe naţiuni. Medaliaţii acestei ediţii sunt:

- David Popovici (aur la 200 m liber)
- Florin Enache şi Andrei Cornea (aur la dublu vâsle masculin)
- Simona Radiş, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuţa Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu şi Victoria Petreanu (aur la barca de 8+1 feminin)
- Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (argint la dublu vâsle feminin)
- Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel (argint la dublu rame feminin)
- Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen (argint la dublu vâsle feminin, categoria uşoară)
- Mihaela Cambei (bronz la haltere feminin, categoria 49 kg)
- David Popovici (bronz la 100 m liber)
- Ana Maria Bărbosu (bronz la gimnastică artistică, sol)

România a avut şi alte rezultate notabile, inclusiv patru clasări pe locul 4 şi trei pe locul 5.

Evenimentul de la Palatul Cotroceni va fi transmis în direct pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale şi acoperit de Televiziunea Română.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici