- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (29.03.2023, 14:36)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Stéphanie Frappart va arbitra Finalissima feminină dintre Anglia şi Brazilia de săptămâna viitoare
Arbitrul Stéphanie Frappart, în vârstă de 39 de ani, a devenit prima femeie care a arbitrat Supercupa UEFA (2019), Liga Campionilor (2020) şi Cupa Mondială FIFA (2022), iar acum va oficia prima ediţie a Finalissima feminină, când campioana Europei va întâlni pe 6 aprilie Brazilia, pe Wembley.
Urmărește
128 afișări
"Meciul este sold out de mult timp, ceea ce înseamnă că fanii aşteaptă acest moment, la fel ca la EURO feminin, şi există o mare aşteptare, nu doar în Europa, ci şi în America de Sud pentru această competiţie", a declarat Frappart, citată de site-ul oficial UEFA.
"Sunt două stiluri diferite de joc, dar avem această experienţă cu Cupa Mondială feminină, că atunci când evoluează două echipe de acest fel se creează un joc tactic foarte interesant. Meciurile femeilor sunt adesea foarte deschise, poate mai mult decât cele ale bărbaţilor, aşa că va fi o competiţie grozavă".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Printre entuziasmul provocat de confruntarea dintre două dintre cele mai bune echipe din lume, Frappart îşi vede propriul rol ca pe cel de facilitator pentru ca jucătoarele „să strălucească”.
"Dacă la final, nimeni nu vorbeşte despre arbitri, înseamnă că ne-am făcut treaba şi le-am dat posibilitatea jucătorilor să îşi arate calităţile", a explicat ea. "Este un spectacol mare pentru toată lumea şi, ca echipă de arbitri, trebuie să ne pregătim pentru lucruri neaşteptate şi să ne asigurăm că, dacă se întâmplă ceva, suntem pregătiţi să gestionăm situaţia."
Întâlnirea de joia viitoare de pe Wembley va fi a treia misiune a lui Frappart pe celebrul stadion, după un amical din 2019 între Anglia şi Germania şi rolul ei ca al patrulea oficial la finala UEFA Women's EURO 2022, din vara anului trecut.
"În acel prim meci, a fost o mulţime mare de 77.000 de spectatori, iar la EURO feminin a fost sold out", îşi aminteşte ea. "Atmosfera a fost grozavă şi aceasta este una dintre cele mai frumoase amintiri ale mele. La Women's EURO, totul a fost bine organizat. Majoritatea stadioanelor au fost pline şi putem vedea că fotbalul feminin este mult mai atractiv decât înainte".
Fotbalul feminin este unul dintre punctele cheie ale cooperării recent extinse dintre UEFA şi CONMEBOL, care nu numai că creează evenimente precum Finalissima masculină şi feminină, dar şi legături mai strânse în domeniile futsalului şi fotbalului juvenil, programe de pregătire tehnică şi, bineînţeles, arbitrajul.
Atât la EURO 2020, cât şi la EURO 2022 feminin, reprezentanţi sud-americani s-au alăturat echipei de arbitri UEFA, şi în contrapartidă, pentru echivalentele din Copa America ale CONMEBOL.
"Avem unele schimburi, nu doar în competiţii, ci şi în cadrul seminariilor, şi este bine că unii arbitri din Europa şi America de Sud fac schimb de posturi", a declarat Frappart. "Este bine să ne împărtăşim experienţele, să avem aceste conversaţii şi să îmbunătăţim nivelul arbitrajului. Aceasta este o cooperare excelentă între UEFA şi CONMEBOL".
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele