Stadionul Dinamo, deszăpezit de deţinuţi de la Jilava

Stadionul Dinamo a fost deszăpezit, marţi dimineaţă, de un grup de 25 de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Bucureşti Jilava, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristian Erving Micu.

Urmărește
56 afișări
Imaginea articolului Stadionul Dinamo, deszăpezit de deţinuţi de la Jilava

Stadionul Dinamo, deszăpezit de deţinuţi de la Jilava (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Pe stadionul Dinamo avem 25 de oameni care muncesc la deszăpezire. Nu ştiu exact care este valoarea contractului. E vorba de întregul complex Dinamo, pista de alergare, aleile. Ajutăm Dinamo să scape de zăpadă, pentru a putea fi organizate competiţii. Noi vom acţiona astăzi şi probabil mâine, în funcţie de cât de mult va fi de muncă acolo", a declarat Micu.

Pentru munca unui deţinut, orice societate trebuie să plătească între patru şi şase lei pe oră, tariful fiind negociabil.

"Noi putem ajuta pe oricine ne solicită cu un număr variabil de deţinuţi şi putem negocia tarifele pe care le practicăm. Noi putem să ajutăm contra-cost şi primării sau societăţi comerciale, sau chiar persoane fizice, cu tarife negociabile. Tarifele sunt raportate la salariul minim pe economie. Munca unui deţinut care ajută la deszăpezire costă între patru şi şase lei pe oră de muncă. Un deţinut ajunge la aproximativ 40 de lei pe zi, ţinând cont de salariul minim pe economie. Noi mergem cu preţurile la aproximativ 130 la sută, adică în jur de şase lei pe oră. Dacă vrea cinci deţinuţi, negociem mai puţin, dacă vrea 50, negociem mai mult. Asta fără mâncare, fără băutură, ţigări sau asistenţă medicală pentru deţinuţi. Noi asigurăm paza şi tot ceea ce este necesar", a mai spus Cristian Erving Micu.

Stadionul Dinamo, deszăpezit de deţinuţi de la Jilava (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Jilava a precizat că deţinuţilor le convine să iasă la muncă, în afara sumei pe care o primesc ei beneficiind şi de "zile-câştig" de detenţie.

"Deţinuţii primesc 30 la sută din sumă, iar 70 la sută rămân la penitenciar. Aceste sume sunt folosite pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, în conformitate cu standardele europene. Deţinuţilor le convine, pentru că beneficiază de zile-câştig, în afara sumei de bani pe care o primesc. La patru zile muncite se consideră cinci de detenţie, adică ei câştigă o zi, la o lună câştigă şapte. Dacă muncesc un an ajung cu aproape două luni mai aproape de Comisia de eliberare condiţionată, ceea ce le convine", a mai spus Micu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici