- Home
- Sport
- CRAIOVA, (11.09.2012, 14:21)
- Georgiana Stanescu , Florentina Mardale ,
Stadionul Ion Oblemenco, în paragină după ce Universitatea Craiova a fost dezafiliată - FOTO
Stadionul Ion Oblemenco, simbolul Universităţii Craiova, este de aproape doi ani în paragină. De când a fost dezafiliată echipa de fotbal, nimeni nu a mai investit niciun leu în stadion, astfel că acum o mare parte din scaune sunt distruse, arena e plină de gropi iar în tribune au crescut arbuşti.
Urmărește
2550 afișări
Stadionul Ion Oblemenco, în paragină după ce Universitatea Craiova a fost dezafiliată
Craiovenii spun că atmosfera de pe Stadionul Ion Oblemenco, la meciurile Universităţii Craiova, era deosebită, cum rar se întâlneşte pe arenele din România. La fiecare meci, tribunele erau pline, iar suporterii cântau cât îi ţineau puterile imnuri pentru a-i încuraja pe jucători. Acum însă stadionul este pustiu, doar copiii de la şcolile sportive mai aleargă în incinta acestuia, iar câinii vagabonzi îşi găsesc adăpost aici.
Porţile au fost demontate, iar pista pe care se antrenau jucătorii a crapat, iar printre crăpături a crescut iarba.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ionuţ Costea a fost eliberat, după ce fusese reţinut în Turcia
-
Bloomberg: Administraţia Trump pregăteşte dezvăluirea planului de încetare a războiului din Ucraina
-
Victor Ponta, întrebat dacă se aşteaptă să fie dat afară din PSD: Îmi asum tot ceea ce fac / Nu exclude o colaborare cu Călin Georgescu
"Peste tot sunt gunoaie, scaunele au fost rupte, iar în locul lor cresc efectiv arbuşti de un metru şi jumătate. Este incredibil ce s-a putut alege din acest stadion, care era simbolul nostru. Îmi aduc aminte că la fiecare meci era plin ochi şi îmi pare rău că nu îmi mai pot duce copiii să simtă şi ei aceeaşi atmosferă. Acum, ei văd meciuri doar la televizor. Chiar îmi pare rău", a spus Adrian Afrem, un suporter al Universităţii Craiova.
Singurul lucru care mai aminteşte de victoriile Universităţii Craiova este panoul publicitar de la intrarea în stadion, pe care este trecut palmaresul echipei şi cele mai importante meciuri câştigate.
Stadionul se află în această stare de aproape doi ani. Primăria nu a mai dat bani pentru întreţinerea arenei pentru că se află în litigiu cu Adrian Mititelu, finanţatorul clubului de fotbal.
Primăria a cerut evacuarea stadionului la începutul anului 2010, după ce contractul de concesiune dintre administraţia locală şi clubul de fotbal s-a încheiat la termen.
"În «Ion Oblemenco» nu s-au mai investit bani pentru că este pe rol un proces cu finanţatorul Adrian Mititelu, pentru evacuarea acestuia. Aşteptăm ca litigiul să se încheie, apoi dacă vom avea bani vom îl vom reface, vom face igenizarea şi curăţarea acestuia", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.
Procesul se află însă acum pe fond la Judecătoria Craiova şi ar putea dura cel puţin încă doi ani.
Finanţatorului clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, susţine că dacă Primăria îi va solicita evacuarea pentru refacerea stadionului o va face fără discuţii.
"Chiar dacă suntem în litigiu, eu accept să plec, dacă Primăria îmi va solicita acest lucru pentru că ştiu că dacă vom face din nou echipă la Craiova vom fi lăsaţi să jucăm pe Oblemenco din nou", a declarat Adrian Mititelu.
Mititelu a precizat că în 2007 a făcut ultimele investiţii la stadion din bani săi.
"Ultimele investiţii în stadion au fost făcute de mine în anul 2007. Atunci am investit două milioane de euro. Am băgat bani în refacerea tribunei oficiale, a vestiarelor, a gazonului şi a terenurilor de antrenament din cadrul complexului. Pentru că terenul era al Primăriei mi s-a promis că voi primi banii de la Consiliul Local, dar acest lucru nu s-a întâmplat întrucât din două milioane de euro eu am primit aproximativ 400.000 de euro. Acesta este unul dintre motivele pentru care suntem în proces pentru că Solomon a vrut să mă evacueze la finalizarea contractului de concesiune, dar nu a vrut să-mi dea banii investiţi", a declarat Mititelu.
Stadionul Ion Oblemenco a fost inaugurat în 29 octombrie 1967, pe atunci numindu-se Stadionul Central.
Din anul 1996, după moartea unuia dintre cei mai iubiţi fotbalişti ai Craiovei, Ion Oblemenco, stadionul poartă numele marelui jucător.
În 1991 a fost construită instalaţia de nocturnă (nefuncţională până în 2002), în 2002 băncile de lemn au fost înlocuite cu scaune din plastic, iar în 2008 a intrat în reparaţii, pentru refacerea pistei de atletism. Stadionul are o capacitate de 25.252 de locuri.
În prezent, sunt şanse ca echipa de fotbal a Craiovei să fie din nou afiliată la FRF, iar dacă acest lucru se va întâmpla, primarul Craiovei spune că ar vrea să ridice o arenă nouă, ultramodernă la ieşirea din oraş.
(Material realizat de Georgiana Stănescu, corespondenti@mediafax.ro.)
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Ce a găsit Roman Babițchi, soțul Monalisei, când s-a întors la salonul de înfrumusețare: 'Au încercat să ascundă crima'
CANCAN.RO
Zodiile aflate sub protecția lui Dumnezeu în 2025. MINERVA: oportunități și succes pe toate planurile
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe