Ştafeta 4×400 de metri a SUA, descalificată pentru dopaj
Potrivit AFP, Pettigrew a recunoscut că s-a dopat la sfârşitul lunii mai, în cadrul procesului antrenorului Trevor Graham şi a înapoiat medalia de aur câştigată. Alţi doi membri ai ştafetei americane, fraţii Alvin şi Calvin Harrison fuseseră deja suspendaţi pentru dopaj, însă după Jocurile Olimpice de la Sydney. Un alt atlet, Jerome Young, a primit şi el o suspendare pentru dopaj, dar sancţiunea sa nu a ameninţat titlul olimpic american, pentru că el fusese doar rezervă în acea cursă. Cvintuplul campion olimpic Michael Johnson, singurul reprezentat al ştafetei americane de 4×400 de metri care nu a fost implicat într-un caz de dopaj, a anunţat că va înapoia medalia, după depoziţia lui Pettigrew.
Comisia executivă a CIO, care a luat decizia de descalificare a echipei americane, nu a precizat cui va reveni medalia olimpică retrasă ştafetei din Statele Unite. La cursa din 2000, echipa Nigeriei a terminat pe poziţia secundă.
În decembrie 2007, CIO a retras cinci medalii cucerite de americanca Marion Jones la Sydney şi a anunţat că decizia de reatribuire a lor nu va fi făcută publică în timpul Jocurilor de la Beijing. Principala problemă ţine de decernarea aurului în proba de 100 de metri, care ar fi trebuit să-i revină sportivei elene Ekaterini Thanou, sancţionată şi ea însă pentru dopaj, în 2004.