Stancu, LPF: Nu dăm avizul şi apoi să cadă peluza din Giuleşti cu spectatori, asta ne mai lipseşte

Directorul Departamentului de Ordine şi Siguranţă al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mihai Stancu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că nu va da avizul pentru deschiderea Peluzei I a Stadionului Giuleşti, aşa cum doreşte conducerea FC Rapid, pentru că există riscul ca aceasta să se prăbuşească.

Urmărește
229 afișări
Imaginea articolului Stancu, LPF: Nu dăm avizul şi apoi să cadă peluza din Giuleşti cu spectatori, asta ne mai lipseşte

Stancu, LPF: Nu dăm avizul şi apoi să cadă peluza din Giuleşti cu spectatori, asta ne mai lipseşte (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)

Şeful departamentului care omologhează arenele pe care se dispută partidele din Liga I a menţionat că e greu de crezut că FC Rapid va obţine toate avizele în timp pentru a permite accesul spectatorilor la Peluza I la meciul de vineri cu Petrolul Ploieşti, având în vedere că până acum conducerea clubului nu a făcut nici măcar o solicitare scrisă către LPF.

"M-a sunat Butoi (n.r. - Ion Butoi, consilierul acţionarului majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru) zilele trecute şi mi-a zis că vrea să dea drumul la peluza întâi a stadionului. Dar ei nu au făcut încă nicio solicitare către LPF pentru ca noi, Departamentul de Ordine şi Siguranţă, să putem să venim în vizită şi să ne dăm acordul. Nu ştiu ce lucrări fac acolo şi care e stadiul acestora. Dar e greu de crezut că la meciul de vineri au timpul necesar pentru a deschide peluza. Eu nu vreau să omologhez şi apoi să cadă peluza cu spectatorii, asta ne mai lipseşte. Să aducă toate avizele, documente scrise şi apoi stăm de vorbă. Nu pot ei să dea drumul la peluză, este nevoie de specialişti care să garanteze asta. Eu înţeleg că au nevoie de banii din bilete, dar nu aşa", a spus Stancu, pentru MEDIAFAX.

El a menţionat că răspunderea privind deschiderea unei tribune este foarte mare şi că este nevoie inclusiv de avizul Primăriei Sectorului 6. "Noi trebuie să dăm aviz pentru orice sector care se deschide. Dar pentru asta trebuie îndeplinite nişte condiţii. Mai întâi să facă o expertiză a structurii de rezistenţă în care un expert să îşi pună ştampila şi semnătura că tribunele de acolo stau în picioare şi pot suporta greutatea spectatorilor. Apoi mergem noi, cei şapte membri, şi inspectăm, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu reprezentanţii Jandarmeriei, AMF şi aşa mai departe. După ce toţi ne dăm acordul, avizul merge la semnat la Primăria Sectorului 6. Pentru că nu şi asumă nimeni răspunderea aşa, din vorbe. Este nevoie de documente scrise şi stampilate", a precizat oficialul Ligii.

Întrebat dacă este posibil să se deschidă doar o parte a Peluzei I, aşa cum a anunţat acţionarul majoritar al FC Rapid, Mihai Stancu a răspuns: "Nu mergem niciodată pe deschiderea de sectoare, ci doar pe tribune întregi. Păi ce facem dacă dăm avizul pentru un sector şi din cauza greutăţii spectatorilor din acea zonă se destabilizează întreaga peluză şi cade. Nu putem să răspundem pentru aşa ceva, nu ne asumăm niciun risc. În 2006 dacă nu mă înşel, Peluza I din Giuleşti de asta a şi fost închisă, pentru că nu mai corespundea sub aspectul siguranţei spectatorilor".

Directorul Departamentului de Ordine şi Siguranţă al LPF a explicat că, înaintea meciului cu FC Viitorul, Tribuna a II-a a Stadionului Giuleşti a fost închisă pentru că nu îndeplinea condiţiile minime, dar organizatorii au reuşit să remedieze problemele şi în cele din urmă accesul suporterilor a fost permis. "Clubul Rapid nu îndeplinea toate condiţiile din punct de vedere al stadionului nici înainte de meciul cu FC Viitorul. Atunci am închis Tribuna a II-a pentru că, aţi văzut, până şi jucătorii lor, Daniel Niculae parcă, au dat declaraţii despre situaţia de acolo. Iar apoi, au fost acolo, au amenajat toaletele, au sudat acele scaune şi le-am dat avizul", a mai afirmat Stancu.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat agenţiei MEDIAFAX că la meciul de pe teren propriu cu Petrolul Ploieşti, programat vineri, se va deschide cel puţin o treime din capacitatea Peluzei I a Stadionului Giuleşti. "Lucrările la peluza I au început de ceva timp, acum se fac şi cele de amenajare pentru că vrem să deschidem din nou acea zonă a stadionului. Nu ştiu sigur acum dacă vom deschide toată peluza la meciul cu Petrolul de vineri. Dar eu spun că măcar o treime din peluză o să deschidem. Mă refer aici la sectoarele dinspre Tribuna a II-a a stadionului. Sectoarele acelea le deschidem mai mult ca sigur vineri. Mâine mai avem o şedinţă cu cei care se ocupă de construcţii şi vedem dacă se poate face ceva şi cu restul", a spus Moraru.

Echipa Rapid a disputat cu casa închisă primul meci de pe teren propriu din acest retur, cel cu FC Viitorul din etapa a XIX-a a Ligii I. La meci au asistat aproximativ 9.000 de spectatori, dispuşi la Tribuna I, Tribuna a II-a şi la Peluza a II-a.

Conducerea clubului doreşte să extindă capacitatea stadionului cu cele 5.248 de locuri aflate la Peluza I.

Accesul spectatorilor la Peluza I în întregime şi o parte din Tribuna I a fost interzis în vara anului 2006, deoarece nu mai îndeplinea măsurile de siguranţă. Capacitatea stadionului s-a redus la momentul respectiv de la 19.100 de locuri la 10.649, putând fi utilizate însă doar 9.585, câte rămân după eliminarea unei cote de siguranţă de 10 la sută.

Conform dosarului prin care FC Rapid a obţinut, la 31 martie 2014, licenţa pentru participarea în ediţia 2014-2015 a Ligii I, Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu poate găzdui 9.513 locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici